Ha víz és szódabikarbóna bevétele után öt percen belül büffentesz az azt jelenti, hogy….

A szódabikarbóna az egyik legerősebb természetes gyógyszer. Nagyon sok egészségügyi problémára jó!

Ezt az olcsó és hatékony szert használják náthára, fejfájésra, bőrproblémákra, szájüreg megbetegedéseire, izzadtság ellen is, és megannyi más bajra, amint már ezerszer megírtuk, de most egy egészen más probémával kapcsolatban írunk róla.

Van egy terület, amire igan nagy hatékonysággal alkalmazható, és ez a gyomor! A gyomorsav túltengés és gyomorporblémák minden formája, a gyomor mérgezései, az emésztési problémák és a hányinger. A szódium tartalom, az a hatóanyag, amely megakadályozza a gyomor fekélyes gyulladásait.

A gyomorsav túltengés miatt a sav felkúszik a gyomor felső traktusába, amely égő érzést okoz. Szódabikarbóna gyors segítség ebben az esetben. 

A szódabikarbóna hatékonyan semlegesíti ati a gyomorsavakat.  Helyreállítja a gyomor PH szintjét. Gyomorégés esetén, gyomorsav semlegesítésre a következőképpen használjuk:

Fél kávéskanál szódabikarbóna egy pohár vízben feloldva, savtúltengés esetén valóságos csodaszer.

 

Egészségtelen, zsíros táplálkozás esetén is ugyanez a hatás gyorsan elérhető.

Egyszerű teszt az egészséges gyomorsav megállapításához

Keverjünk össze 1/4 teáskanál szódabikarbónát egy pohár vízzel, igyuk meg, reggel mindjárt ébredés után, üres gyomorra. Ha a gyomorsav mennyisége normális a gyomorbam, körülbelül 2-3 perccel az elfogyasztás után büffenteni fogunk. Amennyiben nem büfögünk, az egy figyelmeztető jel, hogy a gyomor savtartalma magasabb a kelleténél, és ez a sav elnyelte a szódabikarbónát.

Bár hatékony és régi módszert osztottam meg, mégis figyeljünk azért, hogy a végső szót minidg orvosunk mondja ki!

Hozzászólások: