Ha ezt a két pontot megnyomod a térded mögött ez történik a testedben

Az egyik leggyakoribb probléma, amelyet idősebbek tapasztalnak, az az ízületi fájdalom és a hátfájás. Ez azért van, mert az idő az ízületeinket és hátunkat elmerevíti, és az ízületeket összekötő porc elkezd kopni, fájdalmat és kellemetlenséget okozva. Sokan fájdalomcsillapítót, krémeket és kenőcsöket használnak az emberek, hogy megkönnyítsék a fájdalmat, de néha a válasz természetesebb megközelítésben rejlik.

Az Acupressure.com olyan akupresszúrát ajánl, amely “ősi gyógyító művészettel, az ujjak segítségével fokozatosan megnyomja a kulcsfontosságú gyógyulási pontokat, amelyek serkentik a test természetes gyógyító képességét”.

Az akupresszúra az ősi kínaiaktól származik, és segíthet a keringésjavításában, növelve a mély relaxációt és enyhítheti az izommerevséget.

Milyen akupresszúrás pontok segíthetnek enyhíteni az ízületi fájdalmat és a hát merevségét?

Michael Reed  az Acupressure.com munkatársa szerint, a GB34 és az ST36 a pontokat meg kell nyomni, hogy megoldjuk ezt a problémát.

Hogyan működnek ezek a pontok?

A modern reflexológia szerint a GB34 “a lábszár oldalán helyezkedik el, közvetlenül a térd alatt, kissé a külső lábcsont csúcsa előtt”. A Natural Herbal Remedies szerint az ST36 négy ujjal a térd alatt van, és egy ujjszélességnyire a lábszár külső részétől. Annak érdekében, hogy enyhítsük a fájdalmat és kényelmetlenséget, meg kell dörzsölni ezt a két pontot, kb. fél percig, úgy hogy egy kicsit felmelegedjen itt a bőr. A gyakorlatot minden nap el kell végezni kb egy hónapig a végleges hatás érdekében, és utána is érdemes rendszeresen megismételni.

A modern reflexológia szerint a GB34 pont segíthet enyhíteni az émelygést, a hányást, az ízületi fájdalmat, a csípő fájdalmát és a sárgaságot.

És ha kezeljük az ST36-ot, az az izomzatot vagy emésztési problémákat, fáradtság és menstruációs görcsöket gyógyítja.

Van valami más, amit tehetünk a merevség enyhítésére?

A National Fibromyalgia és a Krónikus Fájdalom Egyesület azt sugallja, hogy az akupresszúra mellett meleg helyen kell aludni, mert az fiatalon tartja az izmokat és forró zuhanynál pihentethetjük a feszes izmokat, amely növeli a vér áramlását is.

Hozzászólások: