A férfi minden délben lenmagot evett. 15 nap után elképesztő dolog történt!

A lenmag szuper-egészséges táplálék, rugalmasabbá teszi az érfalakat, ezáltal csökkenti a stroke és egyéb betegségek kialakulását. De ez a férfi nem ezért fogyasztotta, más betegséget akart kezelni vele.
A lenmag a benne lévő omega-3 zsírsavak rugalmasabbá teszik a sejtfalakat, ezáltal javítja az erek teherbíró képességét, csökkenti az érelzáródást kialakító vérrögök kialakulásának esélyét. Kifejezetten szívbarát élelmiszer, hiszen magas rosttartalma miatt csökkenti a vér koleszterinszintjét.

A férfi éveken keresztül nagyon magas koleszterinszinttel küzdött, ami a rendszeresen szedett gyógyszerek hatására sem változott. Alternatív terápiák után kutatva úgy döntött, kihasználja a lenmag jótékony hatását, és minden délben fél csészényi (120 ml) lenmagot fogyasztott el.
Már 15 nap után csodás dolog történt, a koleszterinszintje jóval alacsonyabb lett, és egy hónap múlva visszaállt a normális értékre.

Emellett a haja minősége és a bőre is sokkal szebb lett, a látása is javult, és az energiaszintje is megemelkedett.

Annak is érdemes próbát tennie a lenmaggal, kinek nem magas a koleszterinszintje. Számos betegséget megelőzhet vele, és sokkal egészségesebb lesz a szervezete. Megelőzésre érdemes minden nap étkezés előtt elfogyasztani negyed csésze (60 ml) őrült lenmagot joghurtba, salátába keverve. Magában sem rossz, az íze hasonlít a mogyoróéhoz.

Lenmag kezelés mellett ajánlott minél több vizet meginni, és hatásának fokozása érdekében kevés lenmagolajat hozzáadni.

(A magokat csak darált formában szabad elfogyasztani – például kávédarálón megőrölve, vagy mozsárban alaposan szétzúzva.)

Hozzászólások: