Fagyaszd le a citromot még ma, mert akár az életed is megmentheti!

Ha a meleg, mediterrán éghajlat kerül szóba, biztosan a gyönyörű zöldellő citromfák is lelki szemeink előtt teremnek, ahogyan ontják magukból ezeket a gömbölyded, csodasárgás gyümölcsöket. A citrom tele van vitaminnal és ásványi anyaggal, és a magas antioxidáns tartalma miatt már több száz éve az egészségmegőrzés ?szolgálatában? áll.

A citrom erősíti az immunrendszert, és képes elpusztítani, illetve mérsékelni a szabad gyökök tevékenységét, amelyek a rákos megbetegedések fő okozói. A gyümölcs héjában a legmagasabb az antioxidáns tartalom, és itt található az citrom természetes illóolajkészlete is, amelyről bebizonyosodott, hogy véd a daganatos betegségekkel szemben.

Ugyanakkor megvéd a vírusoktól, baktériumoktól, így csökken a fertőzés veszélye, deképes elűzni a parazitákat, bélférgeket is, és mivel csökkenti a koleszterinszintet is, ezérta vérnyomást is szabályozza.

Kutatások bebizonyították, hogy a citromban 22 különböző rákellenes hatóanyag található meg, ilyen például a citromsav, a bioflavonoidok, a limonin, a pektin, vagy a C-vitamin.

Lúgosító hatása van, amely egyensúlyba hozza a szervezet pH-szintjét, így csökken a savas hatás, amely a rák kialakulásának kedvez.

A citromban lévő limonoidok védenek a hasnyálmirigy-, a prosztata-, a máj-, végbélrák ellen, de segítenek a leukémia és a neuroblastoma megelőzésében is.

A fagyasztott citromos készítményhez receptje

1000_fagyasztott-citrom_20150918_092824

Ahhoz, hogy hozzájuthassunk a citromban rejlő rákellenes hatóanyagokhoz, a héjakat is fel kell használni. Éppen ezért csakis biocitromot használjunk az alábbi receptnél.

Alaposan mossuk meg a citromokat, nem árt kevés szódabikarbónát is használni, ami eltávolítja az esetleges szennyeződéseket. Ha nincs odahaza szódabikarbóna, almaecettel is leöblíthetjük a gyümölcsöket. Ez a művelet akkor nagyon fontos, ha a citromok valamelyik távoli országból érkeztek hozzánk, vagy esetleg a származási helyük ismeretlen.

Ha megtisztítottuk, tegyük be a fagyasztóba, amíg megkeményednek. Ha ez megtörtént, vegyük ki, és egy reszelővel reszeljük le a fagyott héjat róluk.

Ebben a fagyott citromhéjban rengeteg limonoid van, amelyben az antioxidáns-szint a lehető legnagyobban. Ahhoz, hogy megelőzzük a rákot, hetente minimum 150 gramm fagyasztott citromhéjat kell elfogyasztani.

Hozzászólások:

2 thoughts on “Fagyaszd le a citromot még ma, mert akár az életed is megmentheti!”

Comments are closed.