Ezért fontosabb a feleségem, mint a gyerekeim

Mike Berry író, több gyermek édesapja a blogján magyarázza meg, miért fontosabb neki a felesége, mint a gyerekei, és hogy miért kellene minden családban így gondolkodni erről. Cikke nagyon népszerű lett, ugyanakkor megosztó is: egyesek kritizálták a szerzőt, míg mások látásmódját teljesen meg tudta változtatni.

Mike és felesége, Kristin 8 örökbefogadott gyermeket nevelnek. 17 éve élnek boldog házasságban, és aktív társadalmi munkát végeznek, hogy segítsenek más családoknak megoldani a problémáikat, és segítsék a harmonikus kapcsolatok kiépítését.
Most megosztjuk veled Mike cikkét, mert ezt neked is érdemes elolvasnod!

Általában este fél 9-kor szólok először a két kamasz lányomnak, hogy eljött az idő a lefekvésre. 9-kor már azt mondom nekik, “Be kellene mennetek a szobátokba.” Ez szinte minden este így történik. És ők minden alkalommal vitatkoznak velem: “Miért kell 9-kor lefeküdnünk? Már nem vagyunk gyerekek!”

“Nem kell most lefeküdnötök, egyszerűen csak arra kértelek titeket, hogy menjetek ki a nappaliból. Anya és én egész nap nem láttuk egymást, mivel dolgoztunk. Szükségünk van az együtt töltött időre.”

A lányok erre forgatják a szemeiket.

Őszintén szólva azóta követjük ezt a szabályt, mióta csak az eszemet tudom. 15 éve vagyunk szülők, és a gyerekek soha nem vették el minden időnket. A feleségem és én sok időt töltünk a gyerekeinkkel, de sohasem napi 24 órát. Természetesen szeretjük a gyerekeket, és fontos szerepet játszanak az életünkben. Mindig számíthatnak ránk, mindig segítjük és támogatjuk őket.

De a gyerekeken túl vagyunk “mi” is. Van a mi kapcsolatunk. Kristin és én mindig figyeltünk arra, hogy a házasságunk erős és egészséges legyen. Sok oka van, hogy miért fontos ez. A 4 legfontosabb a következő:

1. Egy jól működő házasság az otthon alapköve

A gyerekek nem a család alapkövei. Fontos részei a családnak, de nem ők az egyetlenek, akik összetartják ezt a kaotikus felépítményt, amit családnak nevezünk. A család legfontosabb része te és a feleséged vagy a férjed vagytok. Ti vagytok azok, akik viseltek minden felelősséget. A gyerekek pedig a ti példátok alapján fogják járni a saját életútjukat.

2. Előttük Mi voltunk

Mielőtt a gyerekek megérkeztek, ketten voltunk. Szerelmesek lettünk, együtt lógtunk el az órákról, éjszakákon át beszélgettünk telefonon (ami akkoriban még a falba volt bedugva), majd úgy döntöttünk, örökre együtt maradunk. Az út kezdetén voltunk. És belevágtunk ebbe a család-dologba. Majd meglettek a gyönyörű gyerekeink. Természetesen boldogok vagyunk, hogy ők vannak nekünk. De a házasságunk szent. És mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy megvédjük.

3. Utánuk is Mi leszünk

Semmi sem tart örökké. El fog jönni az a pillanat, mikor a gyerekek felnőnek és kirepülnek a fészekből. Nem tudom, nálad mi a helyzet, de az én otthonomban nincs hely egy 30 éves gyereknek. Amikor elhagyják a házat, saját családjuk lesz, és nevelik a saját gyerekeiket. Szeretném, ha a feleségemmel a kapcsolatom ugyanolyan erős és intim maradna, mint a legelején volt. Hogy a jövő ilyen legyen, a kapcsolaton most kell dolgoznunk. A kapcsolatunk elsőbbséget kell élvezzen minden mással szemben. Természetesen, ez nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik.

4. Példát kell állítanunk eléjük a jövőre nézve

A gyerekek látnak minket, és tőlünk tanulnak. Teszik, amit mi teszünk, és figyelik minden lépésünket. Gyakran mondom, mi nem is gyerekeket, hanem felnőtteket nevelünk. Szintén nem tudom, nálad mi a helyzet, de én azt szeretném, ha a gyerekeim a randizáshoz, a szerelemhez, a családhoz való normális hozzáállással nőnének fel. És azt akarom, hogy a házasságunk példa legyen előttük. Éppen ezért a feleségem a gyerekek előtt áll. Nagyon közel vannak egymáshoz a sorban, de a gyerekek csak a feleségem után következnek.

A nap végén mindannyian fáradtak és feszültek vagyunk. Igen, a gyerekeknek szükségük van rátok, ők valóban nagyon fontosak. Nem úgy, mint a hobbid, a munkád vagy a barátaid. Törődnöd kell velük. De elsősorban a kapcsolatoddal kell törődnöd. Ha a gyerekek azt látják, hogy a szüleik szeretik egymást, biztosak benne, hogy szeretik őket is. De a legfontosabb, hogy magabiztosak lesznek, és bízni fognak a körülöttük lévő világban.

Őrült napjaink vannak, sosincs szabadidőnk. Munka után az egész napot a gyerekekkel töltjük. Ezért kérem meg őket minden este 9-kor, hogy menjenek a szobájukba. Ezért tudunk a feleségemmel havonta kétszer randizni, és elmenni valahova. Mert ez számít.

Ezért fontosabb a feleségem a gyerekeimnél.

Forrás

Hozzászólások: