Ez történik a szervezetedben, ha minden nap megeszel 3 őszibarackot!

Giuliana Noratto, a Washigton Egyetem élelmiszer kutatója szerint, ha rendszeresen elfogyasztunk napi három őszibaracot, rövid idő alatt hatékonyan el tudjuk pusztítani a rákos sejteket.

just peachy

A kutatás jelenleg a mellrák esetében bizonyított. Pár nap alatt a barack polifenol tartalmának köszönhetően a rákos sejtek elpusztultak. Ez az adag egy 55 kilós nő esetében az ideális mennyiség. A polifenol ugyan mesterséges formában, vagyis táplálék kiegészítőként is bevihető a szervezetbe, de természetes formában sokkal hatásosabb.

A kísérletet először mellrákos egereken végezték el. A kis állatokba rákos sejteket ültettek be, majd polifenol kivonatot kaptak. A barackból kivont polifenol hatására rövid időn belül elpusztultak a rákos sejtek, és áttét sem keletkezett.

Norato és csapata mindent megtesz annak érdekében, hogy a közeljövőben a polifenol hatását teljes mértékben ki tudják használni. Ennek ugyanis az az előnye a kemoterápiával szemben, hogy az egészséges sejteket nem roncsolja. A vegyület más élelmiszerben is megtalálható, de a barackban van jelen legnagyobb mennyiségben.

Hozzászólások: