Elképesztő: így fesd kedvenc és megszokott színűre a hajad hajfesték nélkül, természetesen!

A hajfestékek megvásárlása egyrészt sok pénzbe kerül, főleg, ha nem otthon festjük, hanem fodrászhoz is megyünk. Másrészt nagyon sok mesterséges anyagot tartalmaz, amely sem a hajnak, sem a fejbőrnem nem tesz hosszú távon jót. Mindezek mellett pedig ne is beszéljünk az időről, arról a közel 2 óráról, amíg a frizuránk elkészül.

hajfestes

A természetes módszerek tárházában még erre is van alternatív megoldás, amely több ember szerint ugyanolyan hatásos.

Barna haj ? zöld dió héja

15-20 szem dió zöld héját húzd le és vágd apró darabokra őket. Önts rájuk forró vizet és várjunk egy kis időt, amíg a víz hűl. Végül kenjük be vele a hajat és körülbelül 15-20 percen át hagyjuk hatni. A végén öblítsük ki a hajat ecettel, ami segít rögzíteni a hajszínt.

Világosbarna haj ? hagyma héja és tölgyfa kérge

Egy kisebb darab tölgyfa kérgét törjük apró darabokra fél csésze hagyma héjával. Öntsünk hozzájuk 1 liter forró vizet és főzzük körülbelül 1 órán keresztül. Hagyjuk kihűlni. A nedves hajra vigyük fel ezt a keveréket és hagyjuk hatni 45 percig. Végül mossunk hajat és öblítsük le ecettel a színrögzítés miatt.

Szőke haj ? kamilla

Fél liter vízhez adjunk hozzá 100 gramm szárított kamillavirágot. Áztassuk a hajat az így kapott folyadékba, majd mossuk és szárítsuk meg. Ne felejtsük el ebben az esetben sem az ecetes öblítést, ami segít a hajszín rögzítésében.

Vörös haj ? cékla

Vegyünk egy közepes méretű céklát, vágjuk apró darabokra és öntsük fel vízzel. Tegyük fel főni a keveréket, majd ha felforrt, vegyük le a tűzről. Hagyjuk kihűlni. Áztassuk a hajat ebbe a vízbe körülbelül 10 percre, majd mossunk hajat a szokásos módon és öblítsük le ecettel.

Minden fenti módszer esetében fontos tudni, hogy a hajak esetében több alkalomra is szükség lehet, hogy a kívánt hatást elérjük. A legegyszerűbb és kényelmesebb dolgunk akkor lehet, ha már meglévő színre használjuk. A receptek hatékonyságára nincs bizonyíték, mindenki saját akaratára tesztelje azt. Káros mellékhatása nincs, azonban tudományos eredmények nem támasztják alá hatékonyságát.

Hozzászólások:

4 thoughts on “Elképesztő: így fesd kedvenc és megszokott színűre a hajad hajfesték nélkül, természetesen!”

Comments are closed.