EGY KÍNAI ARCTÉRKÉP, AMELY ELÁRULJA, HOGY MELY BELSŐ SZERVEINKKEL LEHET GOND

A belső szerveink működési zavarai a bőrünkön is megjelennek. Egy kínai arctérkép segítségével most megállapíthatjuk, hogy az arcbőrünk elszíneződései, gyulladásai, pattanásai, milyen szervi rendellenességre utalhatnak.

HOMLOK – VÉKONYBÉL ÉS HÚGYHÓLYAG

Ha ezen a területen valamilyen bőrelváltozást észlelünk, akkor az okok mögött a zsíros, feldolgozott ételek, a túlzott alkohol- és cukorfogyasztás, álmatlanság és stressz állhat.

Hogy ezen javítsunk, igyunk sok vizet, együnk sok zöldséget, kerüljük az alkoholos italokat, és igyekezzünk eleget aludni, pihenni.

A SZEMÖLDÖKÖK KÖZÖTTI TERÜLET – MÁJ

Meg kell találni az egyensúlyt az étkezés és a pihenés között. Fontos, hogy a gyomrunk is pihenjen. Ha ezt nem tartjuk be, akkor májproblémák jelentkezhetnek.

Étkezzünk egészségesen, használjunk friss termékeket, sétáljunk nagyokat a természetben, jógázzunk, és mozogjunk rendszeresen. Ezek jó hatással lesznek az anyagcserénkre.

A SZEM ALATTI TERÜLET – VESÉK

Okok: mértéktelen dohányzás, a sok alkohol, gyenge vérkeringés, szívproblémák.

Az elváltozás megszűnhet, ha sok vizet iszunk, csökkentjük a koffein adagunkat, az alkoholmennyiséget, a cukrozott üdítőket.

AZ ORR – SZÍV

Okok: a gondot a belélegzett szennyezett levegő okozhatja, de ha valaki sok időt tölt zárt, levegőtlen helyen, amiatt is megváltozhat az orron lévő bőrszín. A magas vérnyomás, szívbetegségek is állhatnak a probléma hátterében.

Szabályozni kell a vérnyomást, ellenőriztessük a koleszterinszintünket. Segíthetnek a gyógyteák, amelyek kimossák a szervezetünkből a méreganyagokat. A rendszeres testmozgás is jót tesz.

AZ ARC ALSÓ RÉSZEI – TÜDŐ

Okok: mértéktelen dohányzás, szennyezett levegő, asztmás megbetegedés.

Kerülni kell a szennyezett levegőjű környezetet, a dohányzásról le kell szokni, ehelyett inkább rendszeresen mozogjunk.

AZ ARC – VESÉK, TÜDŐ

Okok: dohányzás, sok stressz, ezek együttes hatása, valamint az egészségtelen étkezés, túlzott cukorfogyasztás.

Javítani kell az étkezési szokásainkon, együnk több zöldséget, gyümölcsöt, használjunk minőségi szépségápolási termékeket.

A SZÁJ ÉS ARC – GYOMOR

Okok: a túl zsíros és fűszeres ételek, sok cukor, magas koffein- és alkoholtartalmú italok, kialvatlanság, stressz.

Együnk olyan egészséges ételeket, amelyek energiával látják el a szervezetünket, ilyenek például a gyümölcsök. Egy belgyógyászati vizsgálatot is kérhetünk, hogy kiderítsék konkrétan, mi okozhatja a bajt.

AZ ÁLL ÉS A NYAK – HORMONOK

Okok: túlzott sófogyasztás, kiszáradás veszélye, magas koffeintartalmú italok fogyasztása.

Először is csökkenteni kell a felhasznált só- és koffeinmennyiséget, és helyettük igyunk meg naponta legalább 2 liter vizet.

Hozzászólások: