Egészséges diéta fokhagymával – egyszerű és hatásos, egy hónap után már látható az eredmény!

A fokhagymás fogyókúra egy nagyon egyszerű módszer, étrendváltoztatás nélkül végezhetjük. Hatása az anyagcsere normalizálásában rejlik.

14580124434228_92006111828649_db

Vegyünk 8 gerezd fokhagymát, tisztítsuk meg, és zúzzuk szét egy fa vagy üveg eszközzel.Fontos betartani, hogy a fokhagyma ne érintkezzen semmilyen fém eszközzel.
A szétzúzott fokhagymát keverjük el 250 gramm mézzel és 500 ml almaecettel. Majd az egészet tegyük bele egy 800 grammos befőttes üvegbe, és zárjuk le. Tegyük hűvös helyre, és hagyjuk 2-3 napig állni, közben kavargassuk néha egy fakanállal.
Mikor kész lett naponta együnk meg belőle egy hónapon keresztül egy evőkanállal reggel, és eggyel este. Ha elfogyott készíthetünk egy újabb adagot, illesszük be rendszeresen étrendünkbe. A keverék nagyban hozzájárul majd a normális gyomorműködéshez. A fokhagyma a gyomrot nem terheli, mivel a méz kíméletesen nyugtatja azt. Hatása egy hónap elteltével lesz eredményes.
Milyen egészségügyi hatással rendelkezik?
A hagyma és a fokhagyma bizonyítottan koleszterin csökkentő hatással rendelkezik. Erős antioxidáns tartalma miatt pedig a rákos betegségek elleni harcban is jó eredmények mutathatóak fel. A fenti keverék igencsak egészséges, de a fogyókúrás hatása érdekében nem árt egy kis sportot is beiktatni az életünkbe.
Forrás: twice.hu
Hozzászólások: