Csókolozz a kutyáddal ! Nem épp, de.. Sokaknak gusztustalan, de igaz. Ezért egészséges, ha szájon nyal a kutyád

AZ UNIVERSITY OF ARIZONA KUTATÓI ÖNKÉNTESEKET TOBOROZNAK, AZÉRT, HOGY BEBIZONYÍTSÁK AZ ELMÉLETÜKET, MISZERINT A KUTYÁK BÉLRENDSZERÉBEN ÉLŐ MIKROBÁK JÓT TESZNEK A TULAJDONOSOK EGÉSZSÉGÉNEK.

A kutatók úgy vélik, hogy a kutyák erősítik a gyerekek immunrendszerét, csökkentik az asztma és allergia kialakulásának kockázatát. Úgy vélik, a kutya csírák hasonló hatással vannak a gazdik szervezetére, mint a probiotikus joghurtok, amelyek jó baktériumokkal látják el bélrendszerünket.

licking

Az University of Arizona tudósai úgy jutottak erre a feltételezésre, hogy a kutyák bélrendszerében található élősködőket vizsgáltak.  Az emberi emésztőrendszer a több mint 500 különböző típusú baktériumnak ad otthont, közöttük vannak “jó” és “rossz” élősködők.  A probiotikumokat gyakran nevezik “jó” vagy “hasznos” baktériumokat, mert segítenek megőrizni a bélrendszer egészségét, segíti k az emésztés, erősítik  az immunrendszert.

Dr. Kelly szerint, amikor a kutya megnyalja a gazdáját a kutya csírák bekerülnek az emberi szervezetbe, s ott hasonló hatást fejtenek ki, mint a  probiotikus joghurtok,  javítják  az idősebb emberek  fizikai és mentális egészségét azáltal, hogy ösztönzik az emberi bélben élő hasznos mikroorganizmusok növekedését.

Hozzászólások:

9 thoughts on “Csókolozz a kutyáddal ! Nem épp, de.. Sokaknak gusztustalan, de igaz. Ezért egészséges, ha szájon nyal a kutyád”

Comments are closed.