AZT GONDOLOD, MEGÁTKOZTAK? AKKOR SINCS OKOD FÉLNI! ELMONDJUK, MIÉRT!

Úgy érzed, megátkoztak, és nem tudsz tőle szabadulni? Pedig csakis rajtad múlik, beteljesül-e az átok vagy sem. Tanulságos történet következik:

“Élt egyszer egy idős zen mester, aki nemcsak a meditációban, hanem a harcokban is jeleskedett. Már öreg volt, de mégis le tudta győzni a kihívóit. Híre elterjedt messzi földön, és sok tanítvány jött hozzá.

Egy nap egy kételyes hírű, dölyfös, fiatal, erős harcos érkezett a mester falujába, és azzal kérkedett, hogy ő majd legyőzi az idős zen mestert. A fiatal harcos általában megvárta, hogy az ellenfele tegye meg az első lépést és megfigyelte támadója harcmodorát, gyengeségeit és aztán kegyetlenül kihasználva ezt, villámgyorsan lecsapott. Eddig minden párviadalból győztesen került ki.

Az idős mester elfogadta a kihívást a harcra. Ott álltak egymással szemben, és a fiatal harcos sértéseket és gúnyolódásokat vágott az idős mester fejéhez. A zen mester csak állt csendesen, és tekintetét a gőgös harcosra szegezte szelíden.

Amikor a fiatal látta, hogy sértegetéssel nem ér el semmit, köpködni kezdett, majd pedig átkozódni. Az idős bölcs meg sem moccant csak állt türelmesen. Órák teltek el így. Végül a harcos semmi újat nem tudott kitalálni, és megsemmisülten állt a zen mester előtt. Érezte, hogy alul maradt, és elismerte a vereséget.

A „harc” végezetével a tanítványai körbevették az idős mestert és így kérdezték? – Mester, hogy tudtad elviselni ezt a sok gúnyt, sértegetést és átkozódást? Erre a mester így felelt:

“Ha valaki ajándékot hoz, amit nem fogadok el, vajon kié marad az ajándék?”

Vagyis: ne hagyd, hogy egy vélt vagy valós átok elhatalmasodjon rajtad, és megkeserítse mindennapjaidat! Ha nem veszel róla tudomást, nem foglalkozol vele, az átok előbb-utóbb visszaszáll arra, aki küldte! 

Hozzászólások: