Apa, te öltél meg! Egy szívszorító történet a kapzsiságról!

[Tanmese a kapzsiságról] Egy nagy fővárosi úton haladva az egyik hölgy előtt történt egy autóbaleset, amelynek sérültje egy fiatal fiú volt. Néhány ember segítségével a fiatal fiút, aki 20 éves lehetett betették a hölgy autójába, ő pedig a sürgősségire igyekezett vele.

A fiatal fiú nagyon vérzett, ezért igyekezni kellett. A kórház személyzete sietve felvette a fiút, életveszélyes állapotban, az ügyeletes orvos megállapította, hogy a fiatalembert sürgősen meg kell műteni. Értesítették az ügyeletes sebészt, aki nagyon pénzéhes ember volt, a műtét elvégzéséért 1000 dollárt kért.

A hölgy elmesélte az esetet és azt is, hogy nem ismeri a fiatalembert, ezután ismét beszéltek az ügyeletes sebésszel, aki nem tágított, neki pénz kellett. A hölgy látván, hogy a fiú percről percre egyre rosszabbul van, a következő szavakat mondta a sebésznek:

– Kezdje el megmenteni a fiút, én pedig megyek és hozom a pénzt.
A hölgy hozta is a pénzt, az orvos csak ezután lépett a fiú mellé.
A sors iróniája! Amit tartogatott ez az éjszaka a pénzéhes sebész számára, amikor meglátta a fiút, egyből elsápadt, majd ráborult a fiúra és ordítani kezdett. Akkor a fiatalember kimondta az utolsó szavakat:

– Apa te öltél meg!
Miután ezt kimondta meg is halt.

A hölgy a történtektől megrémülve megfogta a pénzt, majd az orvos elé dobta:
-Fogd és temesd el a fiad!
Sajnos a sebésznek ő volt az egyetlen gyermeke.

Hozzászólások: