A tanulmányok szerint a férjek kétszer akkora stresszt jelentenek a feleségeknek, mint a gyerekek!

A Today által elvégzett felmérésben 7000 nő vett részt. A felmérésből megállapították, hogy a legtöbb anya egy 10-es skálán 8,5-re értékelné a stressz szintjét.

A nők 46 százaléka szerint azonban a férjük több feszültséget okoz számukra, mint a gyerekeik. Az anyák nagy részének feszültséget okoz, ha nincs elég idejük arra, hogy minden feladatukat elvégezzék. A nők 75 százaléka úgy érzi, hogy a szülői és a háztartásbeli feladatokat is ők végzik.

A felmérés szerint 5 nőből 1 szerint a legnagyobb gond, hogy a partnere nem segít neki a napi feladatokban.

A Padovai Egyetem kutatói szerint a stressz mértéke befolyásolja az emberek házaséletét, egészségét és élettartamát is. A kutatók szerint, amikor a férjek elveszítik a feleségüket, romlik az egészségi állapotuk. Míg a feleségek ha elveszítik a férjüket, javul az egészségük, és a depresszióra való hajlam is csökken.

A kutatók szerint ez azért lehet így, mert a férjek nagyobb mértékben támaszkodnak a feleségekre, mint a feleségek a férjeikre.

Néha az apák is úgy érzik, hogy többet tesznek a családért, mint valaha, ezért ha egy jószóval, dicsérettel jutalmazná őket a feleség, talán nagyobb kedvük lenne többet segíteni a hétköznapi dolgokban.

A szakemberek szerint a legfontosabb, hogy a házastársak törődjenek egymással. Ha megosztják a feladatokat, mindenki kevesebb stresszel kell szembenézzen. A férj játszhat a gyerekkel, amíg a feleség elvégzi a házimunkát, vagy fordítva. Ha a feleség kiegyensúlyozott és vidám, az a férjnek is jó és a gyereknek is. Ezért fontos, hogy törődjünk egymással, osszuk meg a feladatokat, hogy boldogabb és feszültségmentesebb legyen az életünk.

Hozzászólások: