A férfinak biztonságot kell nyújtania a nőnek ahhoz, hogy boldog házassága legyen!

Mi a szerepe egy férfinak és egy nőnek? Több pár nem érez boldogságot a kapcsolatukban ahelyett, hogy örülnének az életnek.

Az emberek azon vitatkoznak, hogy kinek kell fizetnie és miért kell az egyik félnek többet keresnie. “Az igazi férfiak eltűntek már nagyon rég”- ezt mondják a nők. Mi a szerepe egy nőnek és egy férfinak egy ideális kapcsolatban?

A tréningeken azt javasolják az embereknek, hogy képzeljenek el egy egyszerű biológiai modellt. Pl. van egy ház az erdő szélén, abban lakik egy férfi, egy nő és öt gyerek – úgy ahogy az a régi időkben volt. Innen adódnak a szerepek, funkciók, következmények, ki kinek az adósa, hogyan kell viselkedjen, ki mit kell csináljon. Mivel az idők változnak anyagi és szociális téren is, ezért az emberek ma már komfortos lakásokban laknak, nem kell az erdőben fátvágniuk. Ha pedig az emberek azt nem tartják be akkor pszichológiai és szociális problémák lépnek fel. Az életben általában meg van a nő és a férfi szerepe, de ha a férfiak elfelejtik a szerepüket, a nők is elveszítik az övékét, ezért kialakul a káosz.

Ha a megadott modellt követjük, akkor abból kitűnik, hogy egy férfi minden téren biztonságot kell nyújtson egy nőnek? – Igen, így van, mert másképp a férfi elveszíti a férfi mivoltát. Vajon a férfi tartozik-e valamivel a nőnek? Ha a férfi igazi férfi, akkor elsősorban saját magának tartozik. A férfi úgy lett megteremtve, hogy harcos legyen, védelmező és fenntartó. A férfi vélekedhet másképp is, mert az is igaz, hogy ő nem tartozik senkinek, de akkor el kell fogadja a saját cselekedeteinek a következményét, mert nem teljesíti azt a feladatát amely adott a természeténél fogva.

A következmények pedig fájdalmasak lesznek, ugyanúgy a férfi számára mint a nő számára, ha nem töltik be a szerepüket. Ennek nagyon egyszerű a magyarázata: a tegnapi választásaink meghatározzák a mai életünket, a mai választásaink, meghatározzák a holnapi életünket.

Ezért azok az emberek akik ma a természet rendjével szembeni döntést hoztak, az elején jól fogják érezni magukat ettől, úgy érzik, hogy megszabadultak minden feladattól: attól, hogy egy nőnek és a családnak boldog életet biztosítsanak, vagy egy nő vigyázzon a férjére, a házra és gyerekeket neveljen. Ezek a személyek boldogok lehetnek 1, 2, 3 évig, de 5 év elteltével a bumeráng visszatér, 8 év elteltével pedig még inkább úgy érzik, hogy valami hiányzik.

Először is a férfinak kell legyen munkája, mert számára ez egy nagyon fontos dolog. Ha a férfinak nincs munkája akkor nem él teljes életet. A biológiai modellt követve a családfőnek minden nap vadásznia kell vagy a réten kell dolgoznia, mert így ő is és a családja is meg tud élni, tehát a férfinak dolgoznia kell.

A nő segít a férfinak “megszabadulni” a munkája gyümölcsétől. Ha a férfinak nincs egy kedves, odaadó felesége, akkor az ő életében elkezdődik a káosz. Mikor a férfi mellett nincs egy nő, aki gondoskodna róla, akkor a munka marad számára a minden. Majd eléri a 70 éves kort amikor rádöbben arra, hogy elment az élete mellett. Ezért van szüksége minden férfinek egy olyan nőre, aki szereti és törődik vele.

A nő teszi teljessé a férfi életét, a féri pedig a nőét. Egymás nélkül élhetnek, de a boldogságot nem tudják külön – külön megtalálni. A férfi a családfenntartó, a nő a gondoskodó, egy régi jól bevált modell, ami még ma is működik. Ez nem azt jelenti, hogy a nőnek ne lehetne munkája, a mai világban ez már szinte elképzelhetetlen. Azonban időközben ne feledkezzen meg a családjáról sem, ez elengedhetetlen a boldogsághoz.

Hozzászólások: