Elcsúfítanak a fogyás vagy a terhesség után a csúnya csíkok? Ebben a vitaminban bízhatsz!

Természetes antioxidánsként fejti ki hatását a bőr szarurétegben!

81707_fb

Az egyik legkevésbé ismert vitamin, holott az E-vitamint akár csodaszernek is tarthatnánk: szerepe van az öregedésgátló folyamatokban, antioxidációs védőfaktorként is számon tartják, sőt a szerelmi élet megújításában is számítani lehet rá.
A tokoferolnak is nevezett  E-vitamin részt vesz a szervezet az antioxidatív folyamataiban és segít az öregedés megelőzésében. Zsírban oldódó vitamin, amit szervezetünk nem képes előállítani, így azt a táplálkozás során kell bevinni: egy felnőtt embernek naponta kb. 12 mg-ot. Kiváló E-vitamin források a növényi olajok, a búza- és egyéb gabonacsírák, a zöld növények. Az állati eredetű élelmiszerekből a hús, a máj és a tojás.

Kívül-belül

Az E-vitamin nemcsak a szervezeten belül hat, de külsőleg is. Az E-vitamin természetes antioxidánsként fejti ki hatását a bőr szarurétegben, a bőr felületét főként a faggyún keresztül éri el, hiszen zsírban oldódó vitamin. Védelmezi a sejteket a szabadgyökök támadásával szemben, kivédi a negatív környezeti hatásokat, így biztosítja a sejtszövetek és membránok stabilitását. Ezáltal lassítja az öregedést: kiváló az anti-aging hatása. Regenerálja a bőrt napozás után, semlegesíti az UV-sugarak káros hatását.

Kozmetikumokban is

Az E-vitamint tartalmazó kozmetikumokra a fogyókúrázóknak is érdemes figyelniük. A testsúlyvesztés ugyanis bőr-megereszkedéssel, csíkok és striák kialakulásával járhat, csakúgy, mint  a terhesség. Ezért hasznos valamilyen bőrfeszesítő, a bőrt rugalmasabbá tevő, E-vitamint bőven tartalmazó kozmetikum.

Hozzászólások: