7 mérgező párkapcsolati típusok, az ilyen embereket messziről kerüld!

Sokan úgy vélik, hogy ők a Mr.Tökéletes. Kívánjuk, hogy jobb legyen, segít elérni az eredményeket a munkahelyeken, a sportokban és az élet más területein. De amikor a kapcsolatokról van szó, nincsenek igaz tökéletességek, és a professzionisták nem érdekelnek ilyen eredményeket.

Honnan tudod?

A professzionisták gyakran kritizálják partnereiket, és változtatják meg őket. Kedvenc kifejezésük: “Minden rendben van, de …” vagy “Ez a hely rendben van, de legközelebb menjünk étterembe”, vagy “Jól nézel ki, de azt hiszem, meg kell menned az edzőterembe”. A póló rendben van, de jobban viselned kell egy blézert. “A professzionisták csak akkor tudják szeretni a tökéletes képet, amit létrehoznak.

Találkozott már valaha ilyen típusú emberekkel? Mondja el nekünk a tapasztalatait az alábbi megjegyzésekben.

2. Nárciszok

Teljesen nyilvánvaló, hogy ezek az emberek nem tudnak jól együttműködni partnereikkel. Természetesen tiszteletben kell tartanunk és szeretnünk kell magunkat, de a narcisizmus és az egocentrizmus mindent elront.

Honnan tudod?

Nagyon könnyű azonosítani a nárcisztust – csak számolni kell, hányszor mondják: “Én …”. Ha valakit nem érdekel másként, csak az árnyékként szolgál, és ez az.

3. A hangulat romboló

Vannak, akik úgy vélik, hogy a természetes érzelmek a gyengeség jelei. Szükségük van a szerelemre, de nem tudják kapni vagy adni. Az érzelmi elérhetetlenség személyes jellemző jele vagy indifferencia jele lehet. Azt jelezheti, hogy partnere nem motivált a kapcsolatodról. Mint már talán tudjuk, a meg nem fizetett szerelem nem teszi boldoggá.

Honnan tudod?

Az ellentétes nemmel való kapcsolatukat mindig “bonyolultnak” nevezik. Nem tesznek semmit, hogy javítsák kapcsolataikat. Elégtelenségük mindenben: nehéz elérni őket, vagy telefonon elérni őket, és hozzájutni hozzájuk egy szövegből, akkor várni kell.

4. Gyermekes felnőttek

Mindannyiunknak van egy belső gyermeke, és ez remek! De egyes embereknél ezek a “belső gyerekek” nem engedik meg a felnőtt személyiség fejlődését. Nem számít, hogy miért nem sikerült felnövekszik egy gyerekes felnőtt, partnere szülővé válik, vagy gyermekré válik.

Honnan tudod?

A gyermekes felnőttek félnek minden “felnőtt” és “komoly” dolgotól, mint a munka, a kapcsolatok, a felelősség, sőt a divat (gyakran tinédzserként néznek ki). A szüleikkel való kapcsolatuk is bonyolult: a felnőtt gyermekek nem élhetnek szüleik nélkül, vagy mindig vitatkozhatnak velük.

5. Nyafogás

Mindannyiunknak szüksége van egy vállra, hogy sírjunk időről időre. De vannak “professzionális”, akik elégedetlenségüket életmóddá változtatják. Soha nem lehetnek boldogok és mindig megpróbálnak találni egy “áldozatot”, hogy panaszkodjanak szegény életükről. Ha valódi nyafogást adsz, előbb-utóbb elkezdesz ugyanazt érezni.

Honnan tudod?

Kérdezze meg partnereit udvarias módon, hogy hagyja abba a panaszkodást, és próbáljon váltani kellemesebb témákra. Ha nincsenek olyan témák, amelyek megvitatásra kerülnek, akkor egy őrlő visszajön a “hobbijukba”, vagy eltűnik az életéből.

6. Bántalmazók

A valós életben a fizikai vagy pszichológiai erőszakra hajlamos emberek nem úgy néz ki, mint a negatív filmek. Gyakran udvariasak, kedvesek, és még sebezhetőek is. De amint az ilyen emberek úgy érzik, hogy mások fölött hatalmuk van, megmutatják pusztító jellegüket. Csak egy út van: el kell menekülnöd!

Honnan tudod?

Kérdezze meg partnerét múltbeli kapcsolatairól. Ha nem mondanak jó szavakat az ő korábbi partnereikről, akkor valószínűleg egy bántalmazóból származik. Ezek az emberek túlságosan féltékenyek, mindig irányítják partnereiket, segítséget nyújtanak, és soha nem ismerik el, ha rosszul járnak.

7. Szenvedélybetegek

Amikor megkezdi a társkeresést, úgy gondolja, hogy partnere tökéletes, de amikor ez a romantikus időszak véget ér, látod az igazi természetét, hogy esetleg nem tudsz kezelni. Általában ezek az emberek nem szeretik a bonyolult karakterüket, de nem tehetnek semmit erről.

 

Hozzászólások: