Ezzel a természetes keverékkel hatékonyan kezelhető a visszérgyulladás – Így készíts fokhagyma olajat!

A visszérprobléma leginkább azokat érinti, akik túlsúly problémával küzdenek vagy állómunkát végeznek. Ehhez még hozzájárul az egészségtelen táplálkozás és a fizikai aktivitás hiánya is. A rossz keringés következtében idővel krónikus gyulladás is felléphet, amely már nem csak esztétikai problémát, hanem komoly fájdalmat is okozhat.

A visszerek leginkább a láb területén jelentkeznek, ezért érdemes minél hamarabb orvosolni a dolgot, amíg még nem olyan óriási a baj.

Próbáljuk ki az alábbi igencsak hatékony, otthon is könnyedén elkészíthető gyógymódot.

A keverék alapanyaga a fokhagyma, hiszen igencsak nagy erővel hat a begyulladt erekre, növeli a fehérje ellátottságot, és enyhíti a tüneteket. Készítsünk fokhagyma olajat az eredményes gyógyulás érdekében.

14520615442638_51844365212259_db

Hozzávalók:

  • 5 gerezd fokhagyma,
  • 3 narancs,
  • 2 evőkanál olívaolaj.

Elkészítés: Hámozzuk meg, és zúzzuk össze a fokhagymát, tegyük egy edénybe, csavarjuk rá a három narancs levét, majd kavarjuk bele a 2 kanál olívaolajat. Fedjük le, és hagyjuk 12 órán át állni használat előtt. Minden alkalmazás előtt rázzuk fel.

A hatékonyság érdekében a legjobb, ha az olajat este használjuk. Kenjük be vele az érintett területet gyengéden, majd tegyünk rá egy nejlon fóliát, és ezután egy kendővel kössük le. Hagyjuk rajta reggelig állni. Addig ismételjük a kezelést, míg a probléma enyhül.

Hozzászólások: