7 jel, hogy a barátnőd nem egy igazi nő, hanem csak egy kislány

Van hét dolog, amivel tökéletesen el lehet dönteni: a barátnőd (vagy akit kiszemeltél magadnak) független, felnőtt nő-e, vagy még csak egy komolytalan kislány, akivel nem érdemes hosszútávra tervezni.

1. A lányok szívesen öltöznek kihívóan, hogy dögösnek tűnjenek, – a nők viszont tudják, hogy dögösek, akármi is van rajtuk.
Az valóban megfigyelhető, hogy bizonyos nők túlzásba viszik a kihívó öltözködést, mert azt gondolják, hogy csak így képesek felhívni magukra a férfiak figyelmét… Túl sokat foglalkoznak a külsejükkel, állandóan azon aggódnak, hogy mi áll jól nekik… Egy érett, magabiztos nő már túl van azon, hogy ilyen eszközökkel éljen… Ugyanakkor azért annyi hiúság azért jellemez mindenkit, aki még partnert keres, hogy csinosan szeret kinézni. Inkább úgy fogalmaznék: az érett nő ismeri saját előnyeit és hátrányait, és öltözékét, sminkjét, frizuráját önálló döntés alapján választja, nem majmolja a divatot, és nem provokál mindenkit, aki él és mozog.

2. A lányok elvárják, hogy a férfiak kitalálják, mit éreznek – a nők viszont képesek ezt szavakkal kifejezni.
Örök vitatéma… A nők olyan intuitív képességeket várnak el a férfiaktól, amilyenekkel azok nem rendelkeznek. A férfiak meg elvárnák, hogy a nők pontosan körülírják érzéseiket… De ha éppen ez történik, akkor sem értik meg ezeket, sőt, sok lesz nekik, és feladják a harcot. Vagyis inkább úgy fogalmaznék: a lányok azt szeretnék, ha a fiúk kitalálnák a gondolataikat, és mindig úgy reagálnának, ahogy nekik legjobban esik. Az érett nő viszont ismeri már a férfiakat annyira, hogy tudja, mit várhat tőlük, és mikor milyen nyelvet használjon a velük való kommunikációban.
Sokkal bátrabban fogalmaz és nem fél attól, hogy a férfinek majd nem tetszik, amit mond – ha nem tetszik, akkor sem dől össze a világ. Ha pedig akar valamit, akkor asszertíven, finoman képes közölni.
3. A lányok elvárják, hogy a fiúk a tenyerükön hordozzák őket – az érett nő anyagilag független.
Ugyancsak gyakori konfliktusforrás, és a blogon is többször volt róla szó: főleg a randizás elején azért még mindig az a komilfó, ha a férfi fizet, de egyre inkább elvárás, hogy a nő, ha egyenrangú akar lenni, anyagilag is váljon azzá. A szerző szerint a kislányok várják, hogy mindent kifizessenek helyettük, míg az érett nőnek nem okoz gondot, hogy olykor ő fizessen a partnere helyett is… Persze akkor, ha a dolgok egyensúlyban maradnak. A magabiztos nő elfogadja a férfi meghívását, de alkalomadtán ő is meghívja a férfit, így egyikük sincs anyagilag lekötelezve a másiknak.
A kérdés ennél kicsit összetettebb, főleg, ha olyan férfi a partner, aki viszont ragaszkodik hozzá, hogy mindent fizessen, és nem lehet meggyőzni az ellenkezőjéről – együttélés esetén azért persze más lesz a helyzet, akkor a nő is kiveszi a részét a közösből. Mindenesetre az anyagi függetlenség kinyilvánításával olyan félreértéseket is el lehet kerülni, mint hogy a férfi egy klassz vacsorával vagy valami ajándékkal jogot formálhat a sze.xre.
4. Ha a lányok szórakozni mennek, könnyen berúgnak – az érett nő tudja, mennyit bír.
Paul biztos sokat jár bárokba és sok alkoholizáló lányt látott, de tény, hogy a csordával haladni, és berúgni csak azért, mert a többiek is ezt teszik, nem éppen felnőtt nőre jellemző viselkedés. Egyrészt a csoportba való tartozás kétségbeesett vágya, másrészt az játszik ebbe bele, hogy az ember nem akar teljes felelősséget vállalni a tetteiért: részegen belemenni egy kalandba például nem ugyanaz, mint józanul… Ha az alkoholra lehet fogni a rossz döntéseket, mindjárt kevésbé tűnik súlyosnak a helyzet.
Az érett nőnek nincs szüksége túlzott alkoholbevitelre ahhoz, hogy jól érezze magát, és ahhoz, hogy kalandba keveredjen: el tudja dönteni, hogy mikor mi jó neki és felelősséget vállal a tetteiért.
5. A lányok alig várják, hogy bejelölhessék a Facebook-on, hogy végre kapcsolatban vannak – az érett nőknek eszébe se jut a Facebook. (Legalábbis ebben a kontextusban nem.)
Ez a pont is összefügg a kortársakhoz való igazodással: minél kevésbé magabiztos valaki, annál fontosabb neki a többiek véleménye, és az, hogy milyen képet mutat önmagáról például a közösségi hálókon. Egy érett ember kevésbé fog ehhez igazodni, magánéletének pedig bizonyos szereleit nem nagy nyilvánosság előtt éli, úgyhogy nem az lesz az első, hogy mindenkivel tudassa a Facebook-on, ha elkezd járni valakivel.
6. A lányok érdektelen tévéműsorokat néznek – az érett nők olvasnak.

214dc98ef05a36906a91a16d1d4c622d


Ez így egy kicsit sommás: hiszen vannak érdekes tévéműsorok is, jó sorozatok, beszélgetős műsorok, híradó, stb. A kérdés inkább az, hogy az ember megnéz-e minden ostobaságot, csak, hogy töltse az időt, illetve, hogy ne kelljen gondolkodnia. Az érett nő szeret olvasni és műveli magát. Egy nőnél alap, hogy tájékozott, és érdeklődik a világ dolgai iránt, vagyis nem ragad le a legújabb szappanopera történéseinél.
7. A lányok banális dolgokról csevegnek – a nők érdekes témákról társalognak.
Természetesen megfelelő partner is kell hozzá férfi oldalról, ha érdekes témákról akarunk csevegni, de a szerző szerint ez az egyik legnagyobb különbség éretlen csitrik és érett nők között: előbbiekkel nem lehet igazán beszélgetni. Nem elég tájékozottak, de nem is érdekli őket semmi a saját kis szűk világukon kívül. Na jó, legfeljebb a divat, a popzene és a hasonlók. Az érett nők ezzel szemben tájékozottak, nyitottak, saját véleményük van mindenről, és azt nem is rejtik véka alá.
8. A lányok salátáznak – a nők azt esznek, amihez csak kedvük van.
Ez a pont tetszett a legjobban. Persze nem arról van szó, hogy egy nő sosem ehet salátát, de nem azért fognak salátát enni, hogy a férfiak előtt prezentálják, mennyire ügyelnek az alakjukra, és milyen kevéssel beérik. (Mikor esetleg nem is.) Az érett nő egészséges, de nem azért, mert ez a divat, hanem, mert tudja, hogy számára ez a jó, és nem csinál cirkusz abból, ha épp valami hízlalóbb kaja van az étlapon.
9. A lányok megrekednek annál, amit már úgyis tudnak – a nők folyamatosan tágítják a horizontjukat.
A nők élettapasztalattal rendelkeznek, és tudják, hogy a tapasztalás fontos, ezért folyamatosan keresik az új kihívásokat, tájékozódnak, új embereket, világokat fedeznek fel. A lányok nem biztosak abban, vajon mit is akarnak valójában, de szívesen veszik, ha egy férfi megmutatja nekik az utat – a nőknek határozott elképzeléseik vannak arról, hogy miként szeretnének élni.
10. A lányoknak őrangyalra van szükségük – a nőknek nincs szükségük magukon kívül senki másra.
Paul szerint semmi sem sz.exisebb, mint az, ha egy nő képes magáról gondoskodni. Szerinte gyakorlatilag minden nőnemű lény képes is erre, ha akarja: a nők magától értetődőnek tartják, míg a lányok inkább arra várnak, hogy mások gondoskodjanak róluk.
Az igazi nő elveszi magának, amit akar, és senki segítségére nincs szüksége, hogy megszerezze. Erősek, magabiztosak és függetlenek. Ők jelentik a jövőt. A kérdés csak az: vajon a férfiak mit tudnak kezdeni velük: vajon képesek-e saját szerepüket átértelmezve partnereivé válni ennek az újfajta nőnek?

Hozzászólások: