5 figyelmeztető jel, hogy egy hónapon belül szívroham fenyeget

Többen azt hiszik, hogy a szívroham hirtelen következik be, a semmiből csap le áldozatára, viszont vannak figyelmeztető jelek. Ezeket főként nőknél figyelték meg, náluk akár hetekkel a roham előtt lehetnek arra utaló tünetek, hogy be fog következni a baj. Éppen ezért fontos, hogy figyeljünk a testünkre, bármi szokatlan dolog történik, forduljunk orvoshoz.

sziv3

Egyes kutatások szerint a nők már 30 nappal a szívroham bekövetkezte előtt megérezhetik, hogy infarktusuk lesz, ha az alábbi 5 jelzésre odafigyelnek.

1. Fáradtság, álmatlanság

Ha a szokásostól eltérően fáradtabbak, kimerültek vagyunk, akkor ennek hátterében a szívkorona ereinek összeszűkülése állhat, ezért a vér nem tud megfelelően közlekedni. Ezért jelentkeznek ezek a bágyadtságot, fáradtságot produkáló tünetek.

2. Szapora légzés

A gyors légzés is egy aggasztó jel lehet, és ez annak tudható be, hogy a légzési és keringési rendszer szorosan összefügg. Ha a szív kevés vért képes pumpálni, a tüdőbe is kevesebb oxigén jut el, ezért van az, hogy gyakrabban kell a szívbeteg levegő után kapkodjon.

3. Izomgyengeség

Itt is a keringési rendszerben fellépő probléma lehet az ok, ugyanis a működő izomzatnak is sok oxigénre van szükség, és ha ezt a véráram nem tudja leszállítani, az izmok sorvadásnak indulhatnak.

4. Émelygés, szédülés, izzadás

Ha felsorolt tünetek jelentkeznek, főként ha jéghideg izzadást tapasztalunk, akkor ez szívproblémákra utalhat.

5. Kellemetlen mellkasi nyomás

Ha valamilyen szokatlan, rossz érzés nyomja a mellkasunkat, akkor valószínű, hogy szívműködészavar állhat a háttérben.

Mindenképp fel kell keresni egy kardiológust, ha bármilyen szokatlan tünetet érzékelünk, főleg ha a fent említett 5 közül jelentkezik valamelyik.

Hozzászólások:

6 thoughts on “5 figyelmeztető jel, hogy egy hónapon belül szívroham fenyeget”

Comments are closed.