17 DOLOG, AMIRE HASZNÁLHATOD MÉG A MIKRÓT! EZEKRŐL TUTI NEM TUDTÁL!

Eddig azt hittem, a mikrohullámú melegítésre és kiolvasztásra való. De ezek a tippek zseniálisak!

1.) Állott a chips és ragadós? Mikrohullámúval visszavarázsolhatod a ropogós, friss chipset, nem kell, hogy kidobni: Helyezd bele egy papírtörlővel, és melegítsd néhány másodpercig. A papír magába szívja a nedvességet és a chips olyan lesz, mint a friss.

2.) A kikristályosodott méz szép folyóssá válik újra, ha beteszed a mikrohullámúba fedő nélkül fél teljesítménnyel 2 percig.

3.) Ha 10-20 másodpercig mikrózod a citromot, sokkal több lé jön ki belőle.

4.) Egy perc alatt egy nyugtató meleg borogatás készült egy nedves törülközővel.

5.) A petrezselymet és más gyógynövényeket le lehet szárítani nagyon gyorsan: Tegyél egy maroknyit egy törölközővel a mikrohullámúba és melegítsd 2-4 percig maximális teljesítményen. 

6.) Ha az élelmiszer felrobbant a mikrohullámúban és piszkos lett: tegyél egy tál vizet és egy csepp ecetet a gépbe, és kapcsold be 5 percig. Utána töröld tisztára.

7) Kisebb szennyeződések esetén tegyél bele néhány nedves konyharuhát és hagyd, hogy a készülék menjen 3-5 percig. A gőz feloldja a szennyeződéseket. 

8.) Teljesen összetapadt a barna cukor? Egy nedves konyharuhával a csomagban 20-30 másodpercig a mikrohullámú sütőben melegítsd.

9) Le akarod venni a bélyeget? nedvesítsd be, mikrózd meg, le is jön könnyen.

10) Ha a hagymát 30 másodpercig teljes erővel a mikrohullámúban melegíted, könnyek nélkül vághatod fel.

11) Vastagabb héjú zöldségeket (például paradicsom, cukkini, stb) akarsz főzni a mikrohullámúban? Először villával szurkáld meg, mert különben szétrobban.

12) A babot vagy lencsét tedd egy csipet szódabikarbónát egy tálba, és teljesen fedjed le vízzel. Ezután főzd 10 percig maximális teljesítményen mikrohullámú sütőben. Majd hagyd állni 30-40 percig. Olyan lesz, mintha egész éjjel ázott volna.

13 Adj forró vízzel, és egy csepp ecetet egy tálba. Majd óvatosan tedd bele a tojást, és szúrd át a sárgáját egy fogpiszkálóval. Fedd le egy műanyag tetővel, és 30 másodpercig teljes erővel a mikrohullámú sütőben melegítsd. 

14) A paradicsom héja könnyen lehúzható, ha 30 másodpercig a mikrohullámúban melegítjük és hagyjuk pihenni 2 percig.

15) A fokhagyma könnyen hámozható lesz, ha a mikrohullámúba helyezzük 15 másodpercig. 

17.) A száraz kenyér ismét ehető és ízletes lesz: tekerd bele nedves konyharuhába, és 10 másodpercre tedd a mikrohullámúba. Ellenőrizd újra, és ha szükséges, további 10 másodpercig melegítsd.

 

Hozzászólások: