16 milliárdért adta el a birtokát Tom Cruise

Denver ? 59 millió dollárért, vagyis csaknem 16 milliárd forintért árulta legendás coloradói birtokát Tom Cruise (52). 

A Telluride névre hallgató birtok és a hagyományos stílusú, rönkfából épült luxusépület-együttes a szakemberek szerint még többet is ér, de úgy tűnik, Cruise-nak sürgős az eladás, ezért engedett eleve az árból. 

cruise

Telluride Mansion az azonos nevű coloradói kisváros és síparadicsom mellett fekszik, alig tízpercnyi autóútra. A 298 holdon fekvő, mesebeli panorámával büszkélkedő földterület kellős közepén áll maga a főépület, amelyben négy hálószoba, hat fürdő, egy könyvtár és egy hatalmas játékszoba várja az új lakót.

033

A legmodernebb gépekkel szerelték fel a konyhát – Fotó: Northfoto

A számos melléképületben vendégszobák és egy edzőterem kapott helyet, a kertben jól felszerelt sporttelep üzemel, teniszpályával, kosárlabdapályával és egy speciálisan kiképzett felülettel, amely még nyáron is jégpályává alakítható.

055

A jókora nappaliban kandalló szolgáltatja a hangulatot – Fotó: Northfoto

A ház mögül puha borítású futóösvény vezet a hegyekbe, de egy külön úton a legközelebbi sípálya is megközelíthető.

Cruise a birtokot a kilencvenes évek elején vásárolta, még Nicole Kidman volt a felesége. Hollywood akkori első számú álompárja két fogadott gyermekükkel, Isabelle-lel és Conorral töltötték itt a nyarakat és a tél egy részét, a válásuk után a birtok Cruise-nál maradt.

044

A hatalmas ház a fák között bújik meg – Fotó: Northfoto

Itt éldegélt később harmadik feleségével, Katie Holmes-szal is, kislányuk, Suri születése után itt fogadták a Vanity Fair fotósát is, amikor először megmutatták a kicsit.

Hozzászólások: