16 kellemetlen jel, hogy bár a szakítás fáj, de mégiscsak jó döntés volt

Nehéz megtenni a végső lépést, de néha muszáj… És néha csak utólag jövünk rá, hogy mégiscsak jó döntés volt. Ha érezted már magad így, akkor ne legyen lelkiismeret furdalásod. Elmondjuk, hogy miért ne!

Úgy érzed magad szakítás után, mintha újra megismernéd önmagadat, és végre rájössz, hogy mennyi idő telt el, azóta, hogy ténylegesen lett volna időd magadra.

Az idő nagy részében utálod azokat a napokat, éjszakákat és azokat a pillanatokat, amikor egyedül vagy, ám időnként minden békés és azt gondolod közben, hogy ez nem lesz olyan rossz, és lehet, hogy nagyon jó döntés volt a részedről a dolgok lezárása.

Hiányzik hogy egy személlyel beszélgess, de nem feltétlenül hiányzik kifejezetten az exeddel való beszélgetés.

Ha a jövőre gondolsz, félelmetesnek tűnhet, de ha ez nem fojtogató, mint ahogy régen érezted, akkor ez már jó jel.

Végre van lehetőséged kitalálni, hogy mit is szeretsz igazán. Azok a dolgok, amikkel most időt töltesz el (könyv, tévéműsorok stb) a jövőre nézve is fontosak lesznek. Amik most tetszenek, azokkal a jövőben is szívesen töltheted az idődet, és végre nem kell kompromisszumot teremtened valaki más miatt. Most már minden rólad szól!

Annak ellenére, hogy jelenleg csak arra tudsz gondolni, hogy mennyire fáj a szakítás, az agyad hátuljában ott motoszkál egy kis szikra, amely érzékeli azt a tényt, hogy ez a jövőben valamikor megéri a mostani szenvedést. Nem számít, hogy ez 6 hét, vagy 6 hónapig tart, tudod, hogy jön majd jó időszak.

Ha a szakítás fájdalmas különösen brutális, akkor megnyugtathatod magad azon gondolkozva, hogy mit éreznél akkor, ha még mindig vele lennél. Még ha a visszatérés könnyebbnek is tűnik, valójában ha arra gondolsz, hogy újra együtt vagytok akkor elfog a pánik, és a szorongás úgyhogy eszedbe sincs visszatáncolni.

Végre arra törekedhetsz, hogy megtanuld, hogyan élvezheted a saját társaságod anélkül, hogy másoktól kéne függnöd, hogy valaki szórakoztasson, vagy felvidítson.

Végre elmélyítheted a barátokkal vagy a családdal, vagy más szeretteiddel fennálló kapcsolatadat.

Időnként nyugodtan sírhatsz véletlenszerű időpontokban, de a sírás után leginkább úgy érzed majd magad, mintha a fájdalom csak úgy kiömlene belőled.

Újra megpróbálod megismerni a félelmet. Olyan állásokra jelentkezel, amelyekre amúgy nem jelentkeznél, új hobbikkal próbálkozol. Ezek a dolgok kívül esnek a komfortzónádból, de nem is baj. Törj ki a biztonságos buborékból és találsz majd valamit, ami fontos jelentősséggel bír majd számodra és amire koncentrálhatsz teljes erőbedobással.

Olyan dolgokat tanulhatsz meg magadról, amelyekről tudod, hogy sohasem tudtad volna megtanulni a szakítás nélkül. Megtanulod, hogyan tudod megnyugtatni magad, amikor senki sincs körülötted, megtanulod, hogyan találd meg a belső magabiztosságodat, és a belső érvényesítést úgy, hogy nincs melletted valaki.

Egy szakítás után kényelmetlen, de fontos kérdéseket tudsz felteni magadnak

Valóban ez a karrier út jó nekem?

Teremtek elég helyet az életemben, hogy segítsek az embereknek?

Még mindig tudatosan próbálok új dolgokat megtanulni?

Most jött el az idő, hogy  kiköltözzek a városba a nyugalmam érdekében?

A fájdalmad és jelenlegi magányod mellett kezded már érezni a békét, ami napról napra tapinthatóbbá válik.

Annak ellenére, hogy mennyire zavarodott és elveszett vagy, továbbra is reménykedsz, és néha izgatottnak érzed magad, ha a holnapra, a jövő hétre vagya következő hónapra gondolsz.

Az összes fájdalom ellenére is tetszik, hogy végre látod, hogy ki vagy, és tetszik az a tény, hogy végre látod, hogy elindult a fejlődés benned egy jobb emberré váláshoz.

Forrás

Hozzászólások: