10 tipp a banánhéj hasznosítására EZT BIZTOS NEM IS GONDOLTAD VOLNA! Tisztít, táplál, trükközik

A banánhéjat használhatjuk természetes légyfogóként, bőrnyugtatóként, fogfehérítőkét és még sok más módon. Íme, 10 trükk, amihez csak néhány banánhájra van szükség.

banan

A banán egészséges és tápláló gyümölcs ? számtalan módon fel lehet használni, nem csak egyszerűen megenni. Sőt a banán héját sem kell a szemétre hajítani, mert szintén számtalan módon fel lehet használni azt is. A prevention.com össze is szedett tíz felhasználási módot.

1. Grillcsirkére bőr helyett

A grillen sütött csirke nagyon ízletes, de ha egészségesebbé akarja varázsolni, akkor érdemes levenni a bőrét. Így viszont a hús védtelen marad a parázs, tűz felett és könnyen kiszáradhat. Ha a csirkére teszünk egy banánhéjat, az megvédi a húst a kiszáradástól. A banánhéj úgy fog működni, minta a bőr.

2. Természetes légycsapda

Annak ellenére, hogy elrakja, letakarja az ételeket az apróbb vagy nagyobb, szemtelen legyek ott keringenek a konyhában. Ahhoz, hogy elkapja a legyeket, készíthet természetes alapanyagokból ? banánhéjból ? készült csapdát. Szüksége lesz egy nagy joghurtos pohárra, banánhéjra, kalapácsra, szögre. A szöggel csináljunk lyukakat a joghurtos pohár aljára, tegyük bele a banánt, fordítsuk fel, és tegyük egy legyek által kedvelt helyre vagy csak egyszerűen a konyhába. A legyek az édes szagra be fognak szállni a lyukakon, de kiút már nem lesz a joghurtos pohárból.

3. Karcmentesítés a DVD-n

A CD-k, DVD-k lassan kimennek a divatból, de néhány esetben még használjuk őket. Így szembesülünk az örök problémával is, a karcokkal. Dörzsölje át a banánhéj belső felével a CD hátulját, majd törölje át egy puha ronggyal. Ezt követően ablaktisztítóval törölje teljesen tisztára a lemezt. A banán viasz-szerű belseje kitölti az apró karcolásokat, így a lemez nem fog megugrani a lejátszóban.

4. Szabaduljon meg a levéltetvektől

Ha megjelennek a kártevők a kertben, jobb minél előbb kiírtan őket. Ásson nagyjából 2,5 centiméter mély lyukat a növények alatt, majd tegyen bele 2-3 banánhéjat. A levéltetvek és a hangyák a banán káliumtartalmát megérezve a héjon fognak lakomázni, nem a növényeken.

5. Eltünteti a tintafoltot

Ha befogja a kezét a tinta, az bizony nehezen mosható le. Csak vízzel és szappannal szinte lehetetlenség tisztára varázsolni kezünket. De erre is jó a banánhéj ? dörzsölje be a héj belső oldalával a foltokat és nézze, ahogyan azok eltűnnek. A magyarázat: a banán természetes olajtartalma feloldja a tintát.

6. Megnyugtatja a viszkető bogárcsípést

A jó idő közeledtével megszaporodnak a különböző bogarak, rovarok, szúnyogok. Ha vegyszermentesen szeretné enyhíteni ezeknek a rovaroknak a csípését, akkor dörzsölje be a piros, gyulladt csípéseket a banánhéj belsejével. A banánban található poliszacharidokbeszivárognak a bőrbe és lelohasztják a duzzanatot.

7. Olcsó fogfehérítő

Nem kell egy vagyont elkölteni az esztétikai fogászaton, hogy hófehérek legyenek a fogaink. Egyszerűen dörzsölje be a frissen mosott fogát a banánhéj belső felével, mindennap, nagyjából 2 percig. A banánban található szalicilsav kíméletesen fehéríti a fogakat, hatékonyan tünteti el a szennyeződéseket, amik az elszíneződét okozzák.

8. Tüntesse el a karcolásokat a bőrcipőkről

A bőrcipője még mindig kiváló állapotban van, de a bőr felületén van már néhány karcolás? A banánhéj erre is jó megoldás. Finoman dörzsölje a banánhéj belső oldalával a bőrt, majd törölje le egy tiszta ronggyal. A banánban található kálium behatol a bőrbe és csökkenti a karcolásokat.

9. Tisztítsa meg a szobanövényeket

A cserepes virágok, páfrányok, pozsgások, egyéb növények gyakran a por áldozatai lesznek. A banánhéj belső oldalával finoman dörzsölje át a növények leveleit. Így nem csak a portól, kosztól szabadítja meg őket, hanem tápanyagot is juttat nekik. Emellett egy természetes fényt is kapnak a növények levelei. Bónusz, hogy a kálium ebben az esetben is tápanyagként szolgál.

10. Távolítson el szilánkot fájdalommentesen

Szálkát, szilánkot könnyen eltávolíthat a bőre alól, ha alkalmazza ezt az apró trükköt. Tépjen le egy kis darabkát a banán héjából, belső felével lefele tegye a szálkára, majd tartsa ott 30 percig. A héjban lévő enzimek beszivárognak a bőrbe és elmozdítják a szálkát a bőrfelszín felé. Az eredmény: a szálkát a bőr felszaggatása nélkül ki tudja szedni.

Hozzászólások:

2 thoughts on “10 tipp a banánhéj hasznosítására EZT BIZTOS NEM IS GONDOLTAD VOLNA! Tisztít, táplál, trükközik”

Comments are closed.