1 PERC ALATT ELLENŐRIZHETED, EGÉSZSÉGES-E A PAJZSMIRIGYED!

A Cancer.org jelentése szerint a 2015-ös évben 62.450 új pajzsmirigy rákos esetről számoltak be. Elképesztően magas ez a szám, éppen ezért legyünk figyelmesek, vizsgáljuk meg önmagunkat.

Csupán egy perc szükséges, és máris meg tudjuk állapítani, hogy minden rendben van-e a pajzsmirigyünkkel. Bármilyen rendellenesség esetén, forduljunk azonnal orvoshoz.

A pajzsmirigy egy kis pillangó alakú szerv a nyak elülső oldalán, működése számos szerv működését befolyásolja. Az általa termelt hormonok hatással vannak az anyagcserére, testhőmérsékletre, szívverésre, de az energiaszintre is.

Működésének zavara, az alul- vagy túlműködés számos embert érint, de gyakran nem tulajdonítunk neki túl nagy jelentőséget. Nem szabad figyelmen kívül hagynunk, ha a pajzsmirigy működésében zavar áll be, különben idővel súlyosabb problémákat okozhat.

Vizsgáljuk meg egyszerű módszerrel a pajzsmirigyünk. Vegyünk be egy korty vizet a szánkba, hajtsuk hátra kissé a nyakunk, majd nyeljük le a vizet. Ismételjük meg többször a módszert. Ha az egyik, vagy mindkét oldalt, a megszokottnál jobban kidudorodik a nyak nyelés közben, akkor érdemes orvoshoz fordulni a problémával.

Hozzászólások: