Vlagyimir Putyin: Az európai migrációs válság oka az amerikai politika

Európa vakon követi az amerikai utasításokat, holott az Egyesült államok semmilyen terhet nem visel az illegális bevándorlók okozta problémából, közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök a vlagyivosztoki Keleti Gazdasági Fórumon, írja a TASS.

A jelenlegi európai migrációs válság teljesen várható volt, tette hozzá az orosz elnök.

putyin_illegalis_bevandorlas_europa

A válság a Nyugat rossz külpolitikájában gyökerezik, nevezetesen az Egyesült Államok beavatkozása a Közel-Keleten és Észak-Afrikában, holott Oroszország már évekkel ezelőtt figyelmeztetett a lehetséges következményekre.

Amerikai olvasatban a politika más országok történelmi, vallási, kulturális és nemzeti sajátosságainak figyelmen kívül hagyása és ez főleg az USA csatlósaira vonatkozik, tette hozzá az elnök.

Putyin elnök meglepődött, ahogy az amerikai tömegtájékoztatás kritizálja Európa ?kegyetlenségét? a bevándorlók ellen. Hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államokat nem érinti ez a migrációs áramlás, míg Európa, amely vakon követi Washington utasításait, egyre jobban szenved.

Csütörtökön, az orosz külügyminisztérium szóvivője Maria Zakarova megemlített, hogy Európa tanulhatna Oroszország bevándorló kezelési módszereiből.  Emlékeztetett, hogy Oroszország több százezer ukrajnai menekültet helyezett el. Ezek az emberek is megkapták szállást, élelmet és az ország nyújtotta előnyöket. A diplomata hölgy aggodalmát fejezte ki az EU menekültáradattal szembeni tehetetlensége miatt.

Európa már az epicentruma a soha nem látott migrációs válságnak. Az elmúlt hónapokban, a migránsok beáramlása nagyságrendekkel nőtt.

Putyin elnök aggodalmát fejezte ki, hogy az elmúlt hetekben a migránsok már megrohamozták a magyar határon felállított kerítést,  vonatokat és komphajókat foglalnak el.

Hozzászólások: