Vajon miért fognak bele, legfőképpen a férfiak a testépítésbe?

miként végezzék a testépítést, mik a testépítés hatékony módjai a minél tökéletesebb test elérése érdekében. A teremtés koronái lankadatlanul, előszeretettel építgetik a testük, nagyobb, szebb izmok, és nyilván a vélhetően jobb kinézet érdekében, mégis keveset lehet arról olvasni, hogy miért is teszik ezt?

Milyen motivációk állnak ennek a hátterében, mi a pszichológiája annak, hogy a testépítés fontos legyen valakik számára és ezen edzésekre serkentsék őket, főleg a férfiakat? És vajon miért nem beszélnek erről a férfiak? Talán nincs elég bátorságuk hozzá?

Miért fejlesztik, javítják, a férfiak a testüket?
Ha egy ilyen kérdést teszünk fel egy közösségben, akkor a leggyakrabban két válasszal találkozunk:“Hogy meg tudjak verni valakit, vagy “Hogy felhívjam a lányok figyelmét”.

Tény, hogy ezek a válaszok, gondolatok nagyon ésszerűnek tűnhetnek, de ilyen formában nem teljes az igazság, mert ezek olyan fogalmak melyek az emberi történelem kezdetétől jelen vannak.

“Hogy meg tudjak verni valakit” 8-O

A természetben minden élőlénynek szüksége van arra, hogy megvédjék magukat a túlélés, a későbbi generáció felnövése érdekében, szükséges volt erősnek, erőteljesnek lenni. Néhány állat például csak a megfélemlítés érdekében képes “magára ölteni” valamilyen különös külsőt akár.
Ez valójában azt jelenti, hogy az emberek szeretik fejleszteni testüket, hogy erősnek nézzenek ki. Tehát nem járunk rossz úton, ha azt mondjuk, hogy a testépítés pszichológiája a túlélési ösztönből ered.
Most, bár már nem a középkorban élünk, és rendőrség, hadsereg és törvények állnak védelmünk érdekében, számtalanszor előfordul, hogy önmagunkon kívül, nincs, aki megvédjen, hisz nem biztos, hogy pont ott áll valaki mellettünk, hogy segítsen, vagy ő maga védjen meg bennünket. Ilyen formában nagyon úgy tűnik, hogy a kigyúrt test inkább az elrettentő erőt mutatja a támadó ellen, és azt a célt szolgálja, hogy megakadályozzon egy esetleges verekedést.
Természetesen, mindenféle sport jobb erőnléttel és egészséggel ajándékoz meg bennünket. Tehát a testépítés során nem csak erősebb és egészségesebb lesz valaki, de a kinézete is erőt sugároz, mely számos esetben elegendő lehet egy kellemetlen konfliktus megelőzésében.

“Felhívni a lányok figyelmét” 8-)
Azok, akik az ellenkező nem figyelmének középpontjába kívánnak kerülni, hogy érdeklődést váltsanak ki belőlük, nem biztos, hogy pontosan tudják, hogy ennek érdekében teszik, sőt még az sem biztos, hogy csupán ennyi elegendő a női szívek meghódítására.
Tény, hogy a természet szabálya szerint: A legerősebb és a legcsodálatosabb ragadja meg a lány tekintetét. Ez ilyen egyszerű!
Viszont a mai korban már a nők többségének fontosabb az intelligencia, a státusz és az odafigyelés.

U.I: Vajon aki a testének építésével (mely rengeteg időt vesz igénybe) és saját maga testének tökéletesítésével van elfoglalva mennyi időt tud szánni egyéb tulajdonságainak, képességeinek fejlesztésére, melyek talán figyelemfelkeltőbbek, fontosabbak, és szerethetőbbek lehetnek egy nő számára?
És mi lenne, ha az erő, az izmok, mellé az intelligencia, kedvesség, odafigyelés is teljes mértékben társulna? Valóban csodálatos lenne :-D !

Hozzászólások: