Tuti tippek! Így lehetsz igazi, vonzó, dögös nő!

Egy igazi nőnek nincs szüksége ideális testsúlyra és modellalakra ahhoz, hogy vonzó legyen. Kiderítettük, mi az, ami igazán számít: a járás, a mosoly, a báj, a mágikus pillantás, a kisugárzás és a személyiség – és mindenekelőtt önbizalom, mert te igenis dögös vagy!

Péntek este egy szórakozóhelyen. Körülnézek – 37 és fél évemmel jelentősen növelem a lányok átlagéletkorát, de szerencsére jótékony félhomály van. Úgy veszem észre, mindenki az örök játékot űzi: vagy el akar csábítani valakit, vagy arra vár, hódítsák meg. A férfiak és nők egymás társaságában, minden körülmények között megpróbálnak hatással lenni a másikra. Megakad a szemem egy magas szőke nőn: tökéletesen fest, de látványosan unatkozva bámul a levegőbe. Vajon ez a stratégia működik? Vagy amott látok egy szemüveges lányt, vagány frizurát visel, enyhén molett – pimasz vigyorával sikerül megnevettetnie táncpartnerét. Kint a teraszon pedig egy barna hajú nadrágkosztümös nő figyeli odaadóan beszélgetőpartnerét, kedvesen mosolyog, hevesen gesztikulál – a férfi szemmel láthatóan remekül érzi magát a társaságában. És mi a helyzet velem? Én nem vadászom, hanem terepszemlét tartok, hogy megtudjam, mi az a bizonyos „plusz”, amitől a férfiak ellenállhatatlanul vonzónak tartanak egy nőt! Talán a szépség fogja meg őket? Nem feltétlenül: ha kifejezéstelen az arc, akkor sajnos mit sem ér a szoborszépség. A sokat sejtető ruha ejti rabul a férfiakat? Biztosan bejön néhány hímneműnél, de hosszú távon aligha. Nagy mell, csókos ajak, feszes popsi?

Nem árt, ha a nőnek figyelemre méltóak az idomai, de ennyi még nem elég. 42 tanulmány elolvasása és 5 pasi alapos kifaggatása után végre megtudom, mitől szexi a nő. A megkérdezett férfiakat megkértem, sorolják fel azokat a tulajdonságokat, melyek igazán számítanak egy nőnél. Meglepő eredmény: egyikük sem tért ki a külső tulajdonságokra. Annál fontosabb volt azonban az önirónia, a megértés, a nő főzőtudománya, ha piros ruhát visel, a nevetőráncok, ha járás közben mozgatja a csípőjét is, a merészség, a kellő intelligencia, a képzettség, ha tud hallgatni, láthatóan jól érzi magát a bőrében. Na és némi szexepil, amit varázslatos személyiségének, vonzó megjelenésének és hangjának köszönhet, melyhez sem miniszoknyára, sem vörös rúzsra nincs szükség. Egy amerikai társadalomkutató és szociológus, Catherine Hakim alaposan tanulmányozta a jelenséget, és megfogalmazta a női vonzerő öt alapismérvét, mely sorrendben a következő: önismeret és fellépés, szociális hatás, életöröm, szexuális szakértelem, végül kellő pimaszság és bátorság. Egyetlen szó sem esik a külsőről. Ez a felsorolás leszámol a szépségkultusszal, és előtérbe helyezi a személyiséget. Ezekkel a képességekkel minden nő rendelkezik – csak az számít, hogy felismeri és használja-e őket. Készen állsz egy kis önismereti tréningre?
ÖNISMERET ÉS FELLÉPÉS
A láthatatlan ruha titka
Egy újabb érdekes nő lép be a megfigyelt terepre, azaz a menő szórakozóhelyre. Kifejezetten vonzónak tűnik, pedig egyáltalán nem modellszerű, tökéletes szépség. Legalább 42-es méretű ruhát visel, és csak a szemét festette ki. Mrs. Hakim tanulmányának köszönhetően könnyen felismerem, mi a titka: kellően öntudatos, és képes a lehető legjobb színben feltüntetni magát! Testtartása azt sugallja: olyan vagyok, amilyennek látszom – valódi, nem színészkedem, nem akarok másnak tűnni. És tetszem magamnak. A férfiak azonnal felfigyelnek rá, és magára hagyják a csinos szőkét… Köztudott, hogy mi nők naponta kb. 200-szor nézünk tükörbe, és többnyire nem találjuk túl szépnek magunkat. Ugye ismerős: „Túl kövér vagyok. Túl lapos a mellem, a fenekem lottyadt, a combom pedig…” Az ilyesfajta önkritika csökkenti a kisugárzásod erejét, és olyan, mint egy formátlan, szürke ruha – nem hívja fel rád a férfiak figyelmét. Ne légy túl szigorú: aki szereti magát, a hibáit is képes elfogadni, sokkal vonzóbbnak és érdekesebbnek tűnik. Kezdd el már ma te is a tréningezést!
A KEZED TÖBBET LÁT
Csukott szemmel térképezd fel a tested – csak az ujjaidra hagyatkozz. Az érintés sokkal alaposabb képet nyújt, mint a látás, hiszen idegvégződéseid belső szépségedet is „látják”: a bőr finomságát, az idomokat és domborulatokat, melyeket fantasztikus érzés a kezedben tartani. Minden okod megvan az örömre: a férfiak háromszor olyan intenzíven „látnak” az ujjaikkal, mint a nők. Jó, ha tudod: amint megpillantanak, arra gondolnak, vajon milyen érzés lenne megérinteni. Ez ám a jó hír, ugye?
A MEGTÉVESZTÉS MESTEREI
A férfiak elég könnyen megvesztegethető. Ádám óta kizárólag csak azt hiszik el, amit valóban látnak! Épp ezt az evolúciós különbséget használja ki az említett 42-es méretű nő, amikor a szemét hangsúlyozza és az esetleges hibáit figyelmen kívül hagyja! Derítsd ki, mi a legelőnyösebb tulajdonságod, majd emeld ki, amit érdemes: csodásan ívelt nyakadat, kecses kacsódat, hosszú vádlidat, csillogó szemedet, szexi járásodat, mosolyodat, aminek senki nem tud ellenállni. Minden nőn vannak olyan fontos részletek, melyek megfogják a férfiakat – találd meg és hangsúlyozd. Ha megmutatod formás lábadat, hidd el, egy pasit sem érdekel majd, hogy van egy kis felesleg a hasadon, és a frizurád sem tökéletes. Tereld el a figyelmet gyengeségeidről, mutasd meg legelőnyösebb tulajdonságaidat – sokkal üdítőbb, mint végigcsinálni a 17. diétát…
A VÖRÖS RUHA VARÁZSA
A férfiak valósággal megvadulnak a vöröstől. Épp ezért nem csoda, ha a vörös színt viselő nőket tartják a lehető legerotikusabbnak! Jól sejted, a magas sarkú piros cipő az igazi. A színek erejét nem érdemes lebecsülni: ha például azt akarod kihangsúlyozni: „Csak komoly munka árán kaphatsz meg, de azért érdemes megpróbálnod”, akkor viselj olyan ruhát, melyben „nehezen megszerezhetőnek” tűnsz: ne aggass magadra fölösleges ékszereket, inkább légy visszafogottan elegáns. Titkos tipp: a szakértő férfiak még azt is megnézik, ápolt-e a cipőd – enélkül ugyanis soha nem lehet kellően meggyőző a megjelenésed.
TÁRSAS LÉNYEK VAGYUNK
Az izgató nevetésről és az érzéki hallgatásról
Még mindig ugyanazzal a férfival beszélget a nadrágkosztümös nő. Szavai, tekintete és mosolya egyszerűen varázslatos. A bókok jelentik a lélek számára az előjátékot, a nőies nevetés növeli a szexuális izgalmat, az érdekes kérdések pedig szimpatikussá tesznek – a vonzó viselkedés a férfiak meghódításának leghatásosabb fegyvere. Élethosszig érvényes alaptörvény: ha a fiatalság elmúlik is, a báj megmarad… Minden nő kiváló kommunikációs képességekkel jön a világra, persze mindegyik másfélével: egyikük éles eszű, a másiknak nagyszerű a humora, a harmadiknak pedig jó megérzései vannak. A lényeg: ne játszd meg azt, ami nincs – az erényeidet azonban ne akard palástolni.
KOMOLY BESZÉLGETÉS FELSZÍNES CSEVEGÉS HELYETT
Hallgatni arany. A többség megpróbálja minél izgalmasabbnak feltüntetni magát, de elfelejt érdeklődni a másik iránt. Ügyelj a hallgatás és a beszéd megfelelő arányára. Faggasd ki partneredet, hogyan lett azzá, aki. A férfiak nem kedvelik az üres fecsegést, légy inkább személyes! Valamilyen érdekes témával add meg neki a lehetőséget, hogy szellemes legyen – a személytelen SMS-ezések és a twitterezés korában nagyra fogja értékelni az ilyesmit.
NE CSUPÁN KEDVES LÉGY!
A bók úgy hat a férfi egójára, mintha hájjal kenegetnék – ezért nyilvánítsd ki tetszésed! Lehet szó a szeme csillogásáról vagy arról, amikor válaszadás előtt rövid ideig elgondolkodik… Soha ne a nyilvánvaló erényeit dicsérd, mivel ezt mások is megteszik. Íme, egy szégyentelen trükk a kommunikációs szakemberek titkos tárházából: légy nyugodtan szemtelen, ha kellően gyors észjárású típus vagy! Mosollyal fűszerezd a pimaszságod, nehogy túl komolyan vegyen.
 Ugrasd egy kicsit, évődj vele – meglátod, vonzalmat vált ki belőle, mint egy bódító koktél – nem tud ellenállni neked.
KERÜLD A KÖZHELYEKET!
A nők veleszületett tulajdonsága az együttérzés képessége. Talán ez a legnagyobb fegyverük: fogadd el olyannak a férfit, amilyen, és ne vetítsd rá vágyaid, reményeid. Felejtsd el a közhelyeket. Ha az erősebbik nemről van szó, többnyire azt gondoljuk, csak a foci és a nagy mellek érdeklik, allergiás mindenre, ami kicsit is érzelmes. Ne általánosíts, ne gondolj olyasmit, amiről nem győződtél meg – ne skatulyázd be, inkább alaposan faggasd ki, mielőtt véleményt alakítanál ki róla. Nőiességedből fakad, hogy gyorsan ki tudod ismerni az embereket, és képes vagy a helyükbe képzelni magad – csak gyakorold!
MONDD MÉLYEBBEN!
Egy nő hangja sokkal erotikusabb hatást képes kiváltani, mint egy szexi lakkcsizma. Gondolj csak Scarlett Johanssonra: hangja mély, akárcsak a bársonyos keserű csokoládé. Játssz a hangoddal, beszélj lassabban – és a kérdéseid végére tegyél néha pontot. Íme, a menedzser tanácsadóinak egyik leghatásosabb trükkje: a kijelentésként közölt kérdések sokkal szuverénebbnek és öntudatosabbnak mutatnak.
A NEVETÉS OLYAN, MINT A SZEX…
…szex előtt: ne kérdezd, miért, de a férfiak a nő humorérzékéből mindig arra asszociálnak, milyen izgató lehet az ágyban. A nevetés felpezsdíti őket. Nevetgélj, kuncogj, mosolyogj kedved szerint a viccein – de csak az igazán jókon! Ez biztosan felizgatja, és növeli a büszkeségét. Ehhez persze nem árt némi önirónia és egy kis célzatosság: így pillanatok alatt felizzíthatod a hangulatot. Az ilyesmit kifejezetten szexinek és erotikusnak találják a férfiak – másképp fogalmazva: egy nő nevetése valódi vibrátor a férfiagy számára.
ÉLETÖRÖM
Mennyire szereted magad és a világod?
Figyelem a hűvös, szőke szépséget. Még mindig a tökéletes pózban ül – olyan, mint egy festmény. És ahogy a képek többségénél lenni szokott, a férfiak lazán elmennek mellette. Aztán megigazgatja a frufruját, majd táncolni indul, vigyázva arra, nehogy megizzadjon. Nem csoda, ha bennem is felvetődik a kérdés: él ez a nő valójában? Az energikus, élénk kisugárzás szoros összefüggésben van a temperamentummal és az élettapasztalatokkal. A kiegyensúlyozottság sokféleképpen megnyilvánulhat: az érzéki élvezetek szeretetében, mint például evés, szauna, zene vagy művészet. Az emberek iránti érdeklődésben, töretlen optimizmusban és kíváncsiságban, az utazás szeretetében, egy olaszos hangulatú vad veszekedésben, a sportban vagy ahogy alkalomadtán kifigurázod saját magadat is – az életkedv nem más, mint a nő őszinte, belső mosolya. A szenvedély pedig egész lényedet élénkebbé, erotikusabbá és vonzóbbá teszi. Azonban létezik egy külső energia is, melyet érdemes figyelembe venni!
A BESZÉDES TEKINTET
Semmi sem lehet olyan kifejező, mint a nyílt tekintet. Egy híres színésznőtől vettem a következő tippet (melyet ugyan gyakran elfelejtek egy beszélgetés közepén, de kiválóan működik, ha alkalmazom): ragyogjon a szemed. Képzeld el, hogy szempárod két fényszóró, amit a kiszemelt férfiakra irányítasz beszélgetés közben. Ha kellően összpontosítasz, nyugodt, mégis ragyogó lesz a tekinteted, a pupilláid pedig a ténylegesnél is nagyobbnak tűnnek – így vonzóbb leszel a szemében!
A MENŐK CSAPDÁJA
„A mesterkélt viselkedés kontra természetes nevetés” témában végzett kutatásom a következő eredményre jutott: azokat a nőket, akik mindenáron „titokzatosnak” és megközelíthetetlennek akarják feltüntetni magukat, csak néhány férfi szólítja meg. Az ilyen nőket szívesen szemügyre veszik ugyan, de nem akarnak megismerkedni velük. A férfiak többsége inkább olyan nőkkel foglalkozik, akik szégyenlősen vagy épp lefegyverzően nevetnek. Eredmény: a menő unalmas.
A TUDATOS JÁRÁS
A férfiak szeretnek szemlélődni, és képesek a nőt már azért is megfoghatatlanul szexisnek találni, mert „szépen lépdel”. Ne a divatbemutatók kifutóin látott egymás előtt keresztezett lépésekre gondolj: járj egyenesen, leeresztett vállal, laza lábfejjel, ringó csípővel, fejed ne horgaszd le, tekinteted emeld magasra, és ne rohanj. Akad jó néhány olyan sportág, mely jót tesz az ügynek: a tajcsi és a pilates, de az erőnléti edzés is, ha a felső háti szakaszt átmozgatod.
ÉLJ SZENVEDÉLYESEN!
Szíved mélyén igazi lázadó vagy, aki fütyül rá, „ki mit csinál”, „ki mit gondol”? Fontosabb az egyéniség, mint az etikett? Ez egy olyan képesség, melyet a férfiak méltányolnak és kifejezetten vonzónak találnak, ugyanis szeretik a „lehetetlen” nőszemélyeket, akik komolyan veszik a férfiak kissé gyerekes álmait is – például nem neveti ki a nő, ha meg akar tanulni repülőt vezetni és az éjszaka közepén a sivatag fölött akar szárnyalni! A szenvedély nem megmosolyogni való. Nincs jobb dolog, mint egy olyan nővel lenni, aki benne van abban is, ha holnap Párizsban reggeliznél, és csak annyit kérdez, melyikőtök autójával menjetek. Aki komolyan veszi párja kósza gondolatait is, örökre meghódítja.
Ui.: Egyél. A férfiakkal ellentétben a nők társaságban gyakorlatilag nem esznek, vagy legfeljebb „csak valami kis könnyűt”, azt is természetesen zsírszegény öntettel. Pedig a férfiak az egyik legfontosabb testi örömnek tartják az evést. Csinálj jó étvágyat nekik!
SZEXUÁLIS HATÁS
Nem a ruha teszi a libidót!
Mély dekoltázs, szűk bőrszoknya, vörös ajkak: számtalan módja van annak, hogy erotikusan nézz ki. De a legszexisebb ruha is elveszíti a hatását, ha a fellépésed és a viselkedésed egyáltalán nem illik hozzá – vagyis: ha az erotikus öntudat csak feleakkora, mint a cipő sarka! A szexualitás látható jele legfeljebb csali legyen, de soha nem horog, amelyen a pasi fennakad. Catherine Hakim a „belső kisugárzást” is „szexuális képességnek” tartja. Ha tisztában vagy nemi szerepeddel, tudod élvezni, kellően merész és kíváncsi vagy, minden lehetséges.
VEDD KOMOLYAN SAJÁT TESTI ÉLVEZETED!
Szex témában a legtöbb tanács arra irányul, hogyan arass tetszést a férfinál. Pedig nem ez a legfontosabb: többnyire mindenki arra vágyik, hogy a pasinak megmutassa, mennyire tetszik neki, és milyen jó az ágyban! A férfiak élvezik, ha egy kicsit kikészítik őket, de még ennél is fontosabb, hogy jó szeretőnek érezhessék magukat. Add át neki nyugodtan a kezdeményezés lehetőségét: légy merész, mutasd meg, milyen jó vele – boldog lesz tőle!
VEDD KOMOLYAN A PÁROD – NE ÁLTALÁNOSÍTS!
Aki közhelyes elképzelésekkel bújik ágyba egy férfival, annak csak átlagos szexben lehet része. Bízz saját tapasztalataidban, és ne csak arra hagyatkozz, amit másoktól hallottál, vagy amit itt-ott olvastál. Felejtsd el a statisztikákat, ne érdekeljen, hogy a férfiak hány százaléka szereti a tetőtől talpig szőrtelenített nőket, a bilincset, az orális szexet a tus alatt. A kíváncsiság a legnagyobb ajándék, amit adhatsz partnerednek.
VEDD KOMOLYAN A SZEXET – DE MAGADAT MÉG ANNÁL IS KOMOLYABBAN!
A lényeg az érzékiség és az aktív, szórakoztató, előítéletektől mentes játék: mindezektől őrületesen izgatónak tűnhetsz. Könnyű felismerni, hogyan viszonyul a nő saját vágyaihoz és altestéhez. Ez általában ún. „nem szexuális” apróságokban nyilvánul meg, pl. a járásban, vagy ahogy az illető táncol. Vaskos könyvek szólnak arról, hogyan vegyék komolyan a nők saját erotikus létüket, vágyaikat, azonban ezek többnyire nem a lényegről szólnak. Csak előítéleteket sorolnak fel és teljesítménykényszert okoznak az olvasóban – mindkét nem tekintetében, pedig épp az lenne a fő, hogy megtanuljuk felismerni szexuális energiánk erejét, mindezt azonban nem lehet elsajátítani három légzőgyakorlattal vagy trükkökkel. Az önismeret a boldogság kulcsa.
FRANCIÁS BÁJAK
Nő vagyok, és ez így van jól!
A szerelem a felek hasonlóságától, a szex pedig a különbözőségétől jó. A nőiesség, az apró (nemi) különbségek jelentik az ötödik legfontosabb szempontot az erotikus kisugárzás terén. Ha a szórakozóhelyen szétnézek magam körül, csupán két alapvető nőtípust látok: az egyik nadrágot visel és semmi szexi, érdekes nincs rajta – a másik az ún. dögös stílus képviselője, aki már túlságosan is vadító. Vajon miért nem hagyunk fel végre ezzel az erőltetett feminizmussal? Beoltottak minket az egyenjogúság eszméjével, és ez olykor tévedésekhez vezet: nem lehetsz túl szép, ha azt akarod, hogy a munkahelyeden komolyan vegyenek, nem lehet túl szexi a megjelenésed, különben olcsó kis nőcskének bélyegeznek! Ilyenkor mindig egy röpke pillanatra Franciaország jut eszembe: a klasszikus francia nő minden helyzetben magas sarkút visel, nem fél minit felvenni, mégis karriert csinál – nem jut eszébe, hogy a nőies öltözék csak a férfiak elcsábítására való és csökkenti a munkahelyi érvényesülés esélyeit. A titok: szeresd magad!
TANULSÁG
Bízz magadban és hangsúlyozd a nőiességed, élj a nemed adta lehetőségekkel, válogass kedvedre a ruhák, fehérneműk, ékszerek, kiegészítők és kozmetikumok tömkelegéből! Öltözködj kedved szerint. Élvezd, hogy nő vagy, mert ez tesz ellenállhatatlanul vonzóvá és kiegyensúlyozottá.
Hozzászólások: