Star Wars kultusz ? Tények, melyeket eddig talán Te sem tudtál!

Sokszor mikor filmet készítenek egy könyvből, az elveszti a varázsát és mind látványban, mind pedig tartalmilag elmarad a leírt történettől. De szerencsére a Csillagok háborújával nem ez történt, sőt! Mint minden Star Wars rajongó, úgy biztosan Te is alig várod már az idén moziba kerülő új részt! A forgatókönyvíróknak szinte végtelen mennyiségű lehetőségük van, így ha szerencsénk van, nem az idei film lesz az utolsó. Sokan ilyenkor újra megnézik az eddigi Star Wars filmeket, vagy elolvassák a megjelent köteteket az előzményekről és a lehetséges folytatásról, hogy biztosan tudják mi várható többek között Han Solo, Luke vagy Leia életében.
Ugyanakkor a premierig bőven van még idő, tehát ha már mindent elolvastál és megnéztél, maradnak a kulisszatitkok, olyanok, melyekre eddig talán nem is gondoltál, mi most mégis összegyűjtöttünk párat:

george-lucas-es-kutyaja-300x223

George Lucas-nak volt egy malamut kutyája, akit Indiana-nak hívott. Egy nyilatkozata szerint ez a kutya ihlette a Chewbacca karaktert, aki szintén hatalmas, szőrös, nem tud emberi nyelven beszélni, de mégis nagyon intelligens. (Mellesleg a későbbi Indiana Jones-nak is tőle kölcsönözte a nevet.)

Yoda mestert az első forgatókönyvekben csak Minch néven emlegették, mivel George Lucas a Minch Yoda nevet adta ennek a karakternek. (Valljuk be, azért jobban hangzik egyszerűen csak a Yoda!)
A mesterhez kapcsolódik még egy rejtély is, miszerint soha nem derült ki sem a szülőbolygója, sem pedig a fajának neve. Ezt Lucas tudatosan így szerette volna, bár a rajongóknak voltak és vannak elképzeléseik mindkettőre.

qui-gon-jin-kommunikacios-eszkoze-220x300

Általánosságban elmondható a sci-fi filmekről, hogy gyakran használnak bennük rögtönzött kellékeket, amik általában egy-egy teljesen hétköznapi tárgy. A Csillagok háborújának univerzumában is szükség volt egy Gillette női borotvára, amikor is Qui-Gon Jinn-nek hirtelen szüksége volt egy kommunikációs eszközre.

?I have a bad feeling about this? (Rossz előérzetem van / Rossz érzésem van ezzel kapcsolatban). Ez a mondat minden egyes Star Wars mozifilmben elhangzik.

Anakin Skywalker és Darth Vader megszemélyesítéséhez eddig összesen hat különböző színészt kértek fel, úgy mint: David Prowse, Sebastian Shaw, Jake Lloyd, James Earl Jones, Bob Anderson, és Hayden Christensen.

Bár ez valószínűleg keveseknek tűnik fel, és veszik észre, de a Jar Jar Binks-t, illetve a C-3PO-t játszó színész is feltűnik néhány jelenetben jelmez nélkül(!).

Amikor összeül a Galaktikus Szenátus, vagy más néven Köztársasági Szenátus, érdemes megnézni a résztvevőket, hiszen találhatunk egy-két ismerős tagot, úgy mint például E.T.

et-a-star-warsban

Hozzászólások: