Rettegett nőtípusok, akiktől minden férfi menekül

Milyen a nő, akitől minden férfi menekül? Érzelmileg függ, kifordítja a lelkét, és mindenét odaadja neki. Méltatlan helyzetekbe sodródik, és a legnagyobb visszaéléseket is eltűri, mert hanyatt feküdt a párkapcsolat jól bejáratott, védelmet nyújtó komfortzónájának. Önálló életre képtelen, és szép lassan kapcaronggyá válik, ugyanakkor kontrollál, limitál, megszab, tapad, és annyira ragaszkodik, hogy levegőhöz sem jut a kiszemelt férfi. Ez a hozzáállás vajon legyezi a férfiegót?

rettegett-notipusok-akiktol-minden-ferfi-menekul_e46ada4dd79038659ed8c496ed4542a8

A trágárul harsány. Szolidabb, nőiesebb oldalát soha nem mutatja, talán nincs is neki olyan. A társaság „lelke”, egymás után issza a feleseket, közönséges, trágár, obszcén, harsány, és túl sok, így próbál közeledni a másik nemhez. Férfias energiákat, feltűnő maszkulin erőt sugároz, és fitogtat. Hajnal felé már idegen férfiak vállán zokog, mert kiderült, hogy mégis magányos, boldogtalan örök vesztes, akit mindenki eldob, mint a hamvadó cigarettavéget. Inkább jó haver, és talán húsz percre meg is felel, de aki férfinak vallja magát az a női finomságra, a visszafogott csáberőre, a szolid feminin bájra esküszik.

A színeit, ragyogását vesztett, szomorú nő. Csak ül, és szomorúan arra vár, hogy valaki egy varázspálca suhintással visszahozza a színeket megfakult életébe. Ez a nőtípus megszünteti a női oldal táplálását, elfelejtkezett az alapvető lélektáplálékokról, amik a feminin jegyeket éltetik, mozgatják, erősítik. Mintha előre megfontolt szándékkal elhanyagolná, éheztetné, figyelmen kívül hagyná, és meg sem hallaná női oldalának segélykiáltását: éltess, tölts meg újra élettel, színekkel, vibráló, ösztöntő energiával. Egy férfi valóban képes ragyogtatni egy nőt, képes arra, hogy szemet csillogtasson, tekintetet fényesítsen, arcra pírt csempésszen, hogy színeket hozzon, még több színt. De fittyet hány rá, sőt menekül, ha az a nő lehajtott fejjel, színeit elveszítve, női energiáit éheztetve mutatkozik. Ez a nőtípus nem vállalja fel véleményét mások előtt. inkább hagyja, hogy méltatlan helyzetekbe sodródjon, reménytelenül konfliktuskerülő.

A kapcsolatprosti, aki utál dolgozni. Esze ágában sincs megteremteni  saját anyagi biztonságát. A munkahelyén pocsékul érzi magát, folyamatosan panaszkodik, de a változást mástól várja. Például egy cukorpapa mellett szívesen lenne trófeafeleség, és prostituálná magát bármiért, ami fizikai komfortérzetét szolgálja. Legyen az ékszer, dizájner táska, karibi nyaralás, vagy mindennapi megélhetés, egy kapcsolatprosti nem tud nemet mondani az effajta biztonságra, ezért lesznek önként szemrevaló, beszélni, és járni tudó dekorációk minimum harminc évvel idősebb iparmágnások mellett.

Az örök szingli. Az ilyen nő elköteleződésre képtelen, és elröppen, akár a pillangó, amikor minden nedűt kiszívott már a kapcsolatból. Új ingerek, új élmények, új színek, új ízek kellenek, de azonnal. Nem megy férjhez, és nem vállal gyereket, egyáltalán nem vállal felelősséget senki iránt. A férfi álljon rendelkezésre, amikor ő akarja, hallgassa meg, jelképesen adjon enni, táplálja, elégítse ki, kísérje el, legyen vele. Aztán ő majd szól, mikor elég. Akkor fel is út, le is út, a pillangó nő szakít, és egyáltalán nem viseli meg. Ha nem ő szakít, akkor kiprovokálja a szakítást ellentmondásos, és felfoghatatlan viselkedésével, és tetteivel. A szakítás után azonban nem vág el minden szálat, továbbra is elvár a férfitól társaságot, segítséget, jó szót, érdeklődést, akár még sz.exet is.  És olyan is van, amikor kizárólag az anyaság iránti kínzó, mérhetetlen vágya hajtja, csupán ez ösztönzi őt, hogy rövid időre párt válasszon. Kifinomult érzékkel biológiai szelekciót végez, erős, ambiciózus, domináns hímet választ, aki a leginkább alkalmas arra, hogy anyává tegye őt.

Aki mindig, mindenért másokat hibáztat. Elégedetlenkedik, nyavalyog, és soha nem vállalja a felelősséget a tetteiért. Minden történetben ő a pórul járt kiscsibe, és mindenkiben potenciális ellenséget lát, aki a magánéletére, karrierjére, vagy párkapcsolati boldogságára tör. Imád drámázni, és ha valami nem úgy zajlik, ahogyan naivan elképzelte, magába hull, vagy kezdődik újra a vég nélküli negatív panaszáradat.

A rideg, kőszívű jégkirálynő, akit kiráz a hideg minden érzelgős megnyilvánulástól. Fásult, életunt. kiégett, közönyös marcona, aki semminek sem tud már szívből örülni. Túl sokat csalódott, ám besavanyodott képe csupán álarc, a további pofára esésektől igyekszik óvni magát ily módon. Pedig kockázat nélkül nincs boldogság, legalább megpróbálhatná, így csak elűzi az összes potenciális férfit.

“Egy igazi nőnek néha el kell játszania az esendő nőt, és hagyni, hogy a férfi „megmentse”. De egy affektáló, butuska bakfis hosszú távon igen lelombozó tud lenni. Egy igazi férfi társat igényel maga mellé, nem gyámolításra szoruló, infantilis, rózsaszín flitteres gyermetegségében megragadt éretlen lánykát.”

A férfifaló. Csillapíthatatlan újdonság iránti vágya mindig más férfi ágyába sodorja, ez hozza izgalomba. Megállapodni képtelen, a biztosat eldobja a bizonytalanért, a csalódások, kudarcok cseppet sem rettentik el, hiszen a sarkon túl már várja a következő jelölt. Lecsillapodik valaha? Kötve hiszem.

Az érzelmileg éretlen, butuska, selypegő kislány. Egy igazi nőnek néha el kell játszania az esendő nőt, és hagyni, hogy a férfi „megmentse”. Többek között, a segítségnyújtástól érzi magát férfinak egy férfi. De egy affektáló, butuska bakfis hosszú távon lelombozó tud lenni. Egy igazi férfi társat igényel maga mellé, nem gyámolításra szoruló, infantilis, rózsaszín flitteres gyermetegségében megragadt éretlen lánykát.

A túlzottan ragaszkodó. Retteg a magánytól, és a szerelembe szerelmes, reménytelen társfüggő. Gondoskodásra való igénye olyan, akár egy gyermeké, az örökös lelki kielégületlenség állapotában leledzik. Önbizalmának, önbecsülésének újraépítését, vagy egyensúlyban tartását mindig a férfitól várja, és ha méltatlan helyzetbe kerül a kapcsolatban (például megcsalják), akkor is benne marad, mert az egyedülléttől és a státusz elvesztésétől való félelme erősebb mindennél. A legnagyobb, legsúlyosabb visszaéléseket is eltűri azoktól, akikhez ragaszkodik. Az ilyen kapcsolatokban soha nem valósulhat meg az igazi lelki közelség.

Forrás: stylemagazin

Hozzászólások: