ÖNTS ECE­TET A FOG­KE­FÉDRE, ÉS EL­ÁMULSZ!

Fan­tasz­ti­kus va­rázs­la­tokra ké­pes az ecet a kony­hán kívül! Most olyan tip­pe­ket mu­ta­tunk, me­lyek könnyebbé te­szik majd az éle­ted.

A konyhában már jól ismerjük, ezek a tippek tovább gazdagítják a lehetőségeket, az életed pedig sokkal kényelmesebbé válik tőlük.

 1. Tisztítsd foltmentesre a vázád

  ismerős probléma, hogy a váza belső faláról sehogyan nem tudod leszedni a körkörös peremet, melyet a víz teteje hagyott rajta? Víz és ecet feles keverékével töröld át, és végre újra egyenletes lesz az üveg felülete.

620x0-79

 1. Búcsúzz el az árcédulák bosszantó nyomától

Az árcédulák vagy akár a gyerekek matricái levakarhatatlan nyomot hagynak szinte minden tárgyon, melyre rákerülnek. Ezt aztán hiába sikáljuk, legfeljebb elmaszatolni sikerül, de eltüntetni nem. Áztass egy rongyot ecetbe, majd helyezd a cédula helyére. Hagyd ott egy éjszakán át, és végre eltűnik a bosszantó ragacs.

 1. Tüntesd el a golyóstollak nyomát Akár a ruhád, akár a kárpit lett véletlenül tintás, egyik miatt sem kel aggódnod. Elég ecettel átitatnod a foltos területet és átdörzsölnöd, amíg el nem tűnik. Ha elsőre nem sikerül, nyugodtan menj át rajta újra.
  1. Fertőtlenítsd a fogkeféd

  Ha szeretnéd megtisztítani a fogkeféd, akkor keverj össze egyenlő arányban ecetet, vizet és szódabikarbónát, majd áztasd benne félórát a fogkeféd. Ezt követően nyugodtan és bátran használhatod,

  1. Hosszabbítsd meg a borotvád életét

  Borotvád pengéje tovább marad éles, ha használat után ecetes vízben öblíted át. Benne hagyhatod akár 1 órán át is, hogy még alaposabban átjárja a pengéket a folyadék.

Hozzászólások: