EZ TÖRTÉNIK, HA ÖSSZEKEVERED A SZÓDABIKARBÓNÁT ECETTEL! CSODA!

Az ecet és szó­da­bi­kar­bóna külön-külön is nagy se­gít­ség a ház­tar­tás­ban, de ha össze­ke­ve­red őket, egy­sze­rűen ver­he­tet­len le­szel a ta­ka­rí­tás­ban. A szódabikarbóna csodás fehérítő, az ecet pedig fertőtlenítő és baktériumölő hatású. A kettő heves reakcióba lép egymással, így erejük is megsokszorozódik. Vigyázz! Csak kevés port tegyél bele, mert nagyon felhabzik, és mindenképp nagy üvegedénybe keverd össze őket.

620x0 (25)

  1. LEFOLYÓTISZTÍTÁS!

Ha eldugult a lefolyó a legegyszerűbb és legköltséghatékonyabb megoldás, ha egy kanál szódabikarbónához öntesz 2 dl ecetet, majd amíg pezseg beöntöd a lefolyóba. Fellazítja majd a dugulást okozó anyagokat, így víz újra szabad utat kap. A wc tisztításban is ugyanilyen hatékony segítség.

620x0 (26)

  1. ÚJRA HÓFEHÉR CIPŐ!

Ugyanezzel a keverékkel kend be a fehér tornacipődet egy fogkefe segítségével, és hagyd megszáradni. Utána egyszerűen keféld ki a port és fehérebb lesz, mint új korában.

  1. FEHÉRÍTSD A RUHÁKAT!

Engedj langyos vizet a kádba és keverd hozzá a szódabikarbónát és az ecetet. A víz mennyiségétől függően 3-5 evőkanál por és 1 -3 dl ecet szükséges. Tedd bele a ruhákat és hagyd állni egy órán át. Után a a mosógépben mosd ki őket a szokásos módon.

620x0 (27)

  1. RÁ SEM ISMERSZ MAJD A FUGÁRA!

Szintén fogkefével ess neki a fugának. Kend be, majd hagy egy fél órát állni. Bár kicsit pepecs munka, de meghálálja a törődést. Sokáig fog ragyogni a csempe közötti rész.

620x0 (28)

  1. MAKACS, ZSÍROS SZENNYEZŐDÉSEK ELLEN!

Ha eleged van a sütő ragadós mocskából és könnyen megszabadulnál tőle, akkor felejtsd el a drága, bolti súrolószereket. Az ecet, szódabikarbóna kombinációjától ragyogni fog a sütő. Attól sem kell félned, hogy a por összekarcolja a felületet.

620x0 (29)

Hozzászólások: