Milyen formájú a szemed? Így sminkeld, és az egész arcod megváltozik

Mandula alakú szem

Színezd az egész szemhéjat enyhén csillogó arany szemhéjpúderrel, majd a külső szemzugtól befelé haladva árnyékold grafitszürkével. A belső szemzugtól a szemöldökcsontig használj krémszínű festéket, majd a felső szempillák töve mentén húzd ki fekete tussal vagy ceruzával a szemhéjadat!

Kerek szem

Neked nagyon jól állnak a csillogó sminkek, ezért egy szürkésbarna, csillámos szemhéjpúder jó választás. Fesd ki vele a mozgó szemhéjat, majd egy-két árnyalatnyival sötétebb színnel folytasd a satírozást a szemöldök felé. Egy felfelé ívelő tusvonal a szempilla tövében különleges formát ad a szemednek.

20110218szepulja1

Felfelé ívelő szem

Bátran válassz világos színű szemhéjpúdert! Alapozd le a szemhéjad, majd fesd ki világos bronz festékkel, és dolgozd el a széleket. Az árnyékolással nem kell sokat bíbelődnöd, mert a szemed felfelé ívelő formája már egyébként is adott, de a külső szemzugnál trükközhetsz egy kicsit sötétebb bronz festékkel.

Lefelé hajló szem

Eme szemforma ellensúlyozásánál a tusvonal a lényeg. Fesd ki a szemhéjad valamilyen semleges színnel, majd a külső szemzugnál satírozz el némi fekete szemhéjfestéket. Ezután fogd a tust, és húzz vele hangsúlyos, felfelé ívelő vonalat.

Csuklyás szem

A rejtett szemhéj kiemelésénél fontos, hogy lealapozd a szemhéjad. Ezután használj bronzos festéket a mozgó szemhéjon, amit matt feketével érdemes árnyékolni a külső szemzugnál. Ne használj nagyon csillámos festéket, mert ez még inkább visszanyomja a szemet.

Hozzászólások: