Megszakítással védekeztek? Terhes lesz a párod, ez 80%

A megszakított szexnek, vagyis annak, amikor ejakuláció előtt a férfi kihúzza a péniszét, nagyon rossz a híre. Igaz, évezredekig csak ez a metódus létezett, bizony ma is nagyon sokan alkalmazzák. Egyrészt lustaságból, másrészt vagy nem szeretik a gumi óvszert vagy a nő nem akar fogamzás gátlót szedni. De tényleg olyan rémes módszer ez?

mok

Íme a tévhitek:
1. A megszakított közösülés nem véd meg a teherbe eséstől.
Ez így azért nem igaz. 100 párból, akik csak ezt alkalmazzák, 22-nél egy éven belül előfordul a terhesség egy felmérés szerint. Csakhogy a többi fogamzás gátló módszernél is előfordulhat terhesség, ha nem is ekkora arányban. A condom helytelen használata legalább olyan gyakori, mint az elrontott megszakítás, a tabletta sokkal biztonságosabb, viszont annak meg egészségügyi mellékhatásai vannak.
2. Az előváladékban nincs spermium. Sajnos ez nem igaz, Tudományos kutatások szerint a férfiak felének előváladéka igenis tartalmaz spermiumot, így előfordulhat megtermékenyülés.
3. Csak a felelőtlen emberek alkalmazzák ezt a módszert. Valóban, nem a legbiztosabb fogamzásgátló metódus, ráadásul a szexuális úton terjedő betegségektől nem véd. Viszont legyünk őszinték, élete során szinte mindenki került már olyan helyzetbe, hogy jobb híján ezt alkalmazta.

4. Semmi pozitív nincs a megszakított közösülésben. De van: egyszerű, mindig kéznél van, nincsen benne hormon, nem lankad le tőle a pénisz, mint a gumi óvszertől sokaknak. Kényelmes és kézenfekvő megoldás.
5. A megszakított közösülés pofon egyszerű. Nem az. Gyakorolni kell, összeszokott pároknál sokkal megbízhatóbb védekezési mód, mint egy éjszakás kalandok esetén.

Hozzászólások:

6 thoughts on “Megszakítással védekeztek? Terhes lesz a párod, ez 80%”

Comments are closed.