Igen, 2015 többek között arról is híres, hogy ezt az évet már előre láthattuk. Na jó, nem pontosan ezt az évet, hanem egy olyat, amit a nyolcvanas években elképzeltek 2015-ről, mégpedig a “Vissza a jövőbe” filmek írói által. A sorozat második részében ugyanis 2015-be, pontosan október 21-re ugrik az időutazásra képes DeLorean, tessék csak megnézni a műszerfalat:

visszaajovobe-01

Namármost, a sorozat rajongói a dátum közeledtével egyre erősebben kezdtek nyavalyogni azon, hogy a valóságos 2015 bizony elég messze áll a légdeszkás, idegbajos divatot követő, önbefűzős cipőben rohangáló, elképzelt jövőtől. Épp ezért egyre többen próbálkoztak azzal, hogy a filmekben látott technológiákat, vagy legalábbis ahhoz hasonlót kalapáljanak össze. A görgők nélkül száguldozó légdeszka prototípusa konkrétan már készen is van, a HENDO Hoverboard sorozatgyártására tavaly év végén kalapoztak össze félmillió dollárt Kickstarteren. Most pedig egy újabb elképzelt kütyü válhat valósággá, az önbefűzős cipő.

Akik látták a sorozatot, emlékezhetnek a Michael J. Fox által alakított Marty McFly elkerekedett szemeire, amikor a jövőbe érkezve szerzett Nike sportcipő önmagát köti szorosra, miután a lábára húzta. Róla van szó:

visszaajovobe-02

Ugyan a lábbeli replikájának elkészítésére is voltak már próbálkozások, most a lehető legautentikusabb forrás jelentette be a tutit. A Nike képviselői egy Kaliforniában rendezett kereskedelmi eseményen jelentették be, hogy készül a Nike Air MAG névre keresztelt cipő-sorozat, amely pontosan a filmben látottakra képes. A gyártó már pár éve bejegyeztette a Power Lace technológiát az amerikai szabadalmi hivatalnál, és úgy tűnik, Marty McFly és a Doki érkezéséig tényleg esélyes, hogy megjelenik az önbefűző cipő. Szóval, most már csak arra várunk, hogy a filmben látottakhoz hűen mi is tudjunk egy másodperc alatt, egyetlen gombnyomással pizzát hidratálni. Ilyet nem tervez valaki?