“Madártej” – A desszert, aminek te sem fogsz tudni ellenállni!

A madártej az egyik legkülönlegesebb desszertek egyike, és ha odahaza készítjük el, akkor még a káros adalékanyagoktól is megkímélhetjük magunk és családunk egészségét, így még egy érv, hogy a házi készítményekért érdemes megdolgozni.

14567558256594_33378535911346_db

Szükséges hozzávalók:
2 tasak zselatinpor
1 evőkanál tej
1 evőkanál cukor
450 g tejföl
450 g hideg tejszínhab
olaj a tepsi kikenéséhez
Hozzávalók a mázhoz:
5 evőkanál kakaópor
5 evőkanál cukor
1 tasak (8 g) zselatinpor
5 evőkanál tej
1 pohár hideg víz
Elkészítés:
1. Egy pohár tejbe oldjuk fel a két tasak zselatinport. Ezután öntsük bele egy edénybe, és tegyük oda a tűzre. Addig kevergessük, míg elkezd gőzölni. Nem kell felfőzni a tejet, amikor gőz tör fel, vegyük le az edényt a tűzről, és hagyjuk kihűlni a zselatinos tejet.
2. Egy mixerrel keverjünk el egy pohár cukrot, a tejföllel és a tejszínhabbal együtt. Majd olajozzuk ki a tepsit.
3. A cukros, tejfölös, tejszínes keverékhez adjuk hozzá a zselatinos tejet, és alaposan keverjük el, hogy ne maradjanak csomók benne.
4. Ezután töltsük bele az egészet a kiolajazott tepsibe, simítsuk el a tetejét, amennyire lehet. Műanyag fóliával födjük le, és tegyük be a hűtőbe.
5. Keverjük el a kakaót a cukorral és az egy tasak zselatinnal. Ha ez megvan, egy mixer segítségével dolgozzuk össze a kakaós port a tejjel és a vízzel. Közepes lángon forraljuk fel. Ha a máz szépen összeállt, vegyük le a tűzről, hogy kihűlhessen.
6. Egy óra elteltével a csokis mázat kenjük a madártej tetejére. Ajánlott még további 5 órát a hűtőben hagyni a finomságot. Utána jöhet a nassolás.
Hozzászólások:

One thought on ““Madártej” – A desszert, aminek te sem fogsz tudni ellenállni!”

Comments are closed.