Légy energikusabb pillanatok alatt! ? 4 szuper tipp

Kimerültél? Képtelen vagy kikelni az ágyból? Segítünk, hogy pillanatok alatt energikusabb légy!
Képtelen vagy felkelni? Ébredj eukaliptusszal!

Az eukaliptusz illóolaja nem csak a vérkeringést frissíti, hanem az éberségért, figyelemért és a koncentrációs-képességért felelős agyi területeket is jobb működésre bírja. Így tehát pillanatok alatt legyűrheted a reggeli fáradtságot. Ha nem akarsz közvetlenül az olajos üvegbe szagolni, a növénnyel dúsított kézkrém is megteszi. Csak tartsd az ágyad mellett, és amikor csörög az óra kend be a kezed, és máris készen állsz arra, hogy kipattanj az ágyból.

6477_Fotolia_38770716_XS_490

Délutáni álmosság? Töltsd újra magad kínai teával!

Felejtsd el a kávét és kortyolj inkább kínai oolong teát. Kellemes íze mellett azonnali energiát biztosít, különösen akkor, ha étkezés után fogyasztod, mert segít a táplálékot energiává alakítani. És ez még csak az egyik számos kiváló tulajdonságai közül. Az oolong tea ugyanis segíti a zsírégetést, tele van antioxidánsokkal, javítja a memóriát a koncentrációs-képességet és szabályozza a vérnyomást is.

Nehéz napod lesz? Készülj rá mentálisan!

Régóta bizonyított tény, hogy az elme erejével számos lehetetlennek tűnő feladatot sikerülhet könnyedén megoldani. Ugyanis ha csak elképzelsz valamit, azonnal működésbe lendül az agyad azon területe, amely a feladat végrehajtásához kell, sőt a szükséges izmok is rögtön készen állnak a teljesítésre! És ami a legjobb, hogy bármikor segítségül hívhatod! Amennyiben valamilyen nehéz feladat előtt állsz, de nem érzed magadban a kellő lelkesedést, használd a képzeleted! Szánj pár percet arra, hogy gondolatban végigéled a tennivalót! Képzeld el, hogy minden simán alakul, te pedig sikerrel végrehajtod a feladatot!

Kimerített a testedzés? Gyógyítsd az izmaid ájurvédával!

Az indiai gyógyászat, az ájurvéda, előszeretettel alkalmazza fizikai kimerültségre az úgynevezett ashwagandha nevű gyógynövényt, amelynek hatóanyagai nyugtatják az izmokat, anélkül, hogy lomhaságot okoznának, csökkentik a fájdalmat, és mellékhatás-mentesen pótolják az elveszett energiát is. Általában kapszula-formájában árulják.

Hozzászólások: