Kiraktak egy egész falut a Jófogás.hu-ra

Apróhirdetés jelent meg a Jófogás.hu-n: kibérelhetjük Magyarország legkisebb települését egy egész hétvégére. A polgármester elmondta, az ötlet Ausztriából ered.

210 ezer forint/éjszaka áron kibérelhető Magyarország legkisebb önálló települése, a Veszprém megyei Megyer, olvasható egy hirdetés szövegében. A mindössze 20 házas faluban egy hétvégére a bérlőké lehet hét ház, két napra akár azt is lehetővé teszik a jövevényeknek, hogy alpolgármesteri posztot kapjanak, beleszóljanak a közügyekbe, és az utcaneveket is megváltoztassák.

image

Az ötlet Ausztriából származik, ahol rent a village néven fut, és Megyeren eddig is hívtak már cégeket hasonló csapatépítő tréningekre, így a mostani akció újszerűsége a jófogásos fogásban rejlik ? mondta el a hvg.hu-nak Pajer Kristóf polgármester.

A szerződést egy megyeri szociális szövetkezettel kötik a kuncsaftok, amely szerződéses kapcsolatban áll a faluban álló hét vendégházzal. A feltüntetett ár egyébként a kosztot nem tartalmazza.

Elárulta azt is, hogy az alpolgármesteri kinevezést nem csak eljátsszák, mert az önkormányzati törvény szerint a polgármester valóban kinevezhet külsős alpolgármestert, legfeljebb egy hétvége után visszavonja. Csak annyi kell, hogy jelen legyen a jegyző, valamint a háromfős képviselő-testületből két fő, akik közül az egyik a polgármester.

Hozzászólások: