Kidobod a tojáshéjat? A cikk elolvasása után sosem fogsz többször így tenni

Elképesztő hogy egy olyan egyszerű dolog, mint a tojás héja, mennyire nagy hatással van az egészségünkre. Ha Ön is kidobta idáig a kukába a héját. akkor érdemes ezt elolvasnia.

A legtöbb ember nem tudja azt, hogy a tojás héja valójában 90% -ban tiszta Kalcium, ami kémiailag szinte teljesen azonos a fogak, és csontok felépüléséért felelős Kalciummal. Ennek az egyezésnek köszönhető az is, hogy a tojás héja nagyon könnyedén szívódik fel a testünkben, és sokat segít egészségügyi szempontból.  Továbbá számos ásványi anyagot is tartalmaz többek között vas, cink , réz, mangán , fluor .

Hogyan hat az egészségünkre a tojás héja? A kalcium tartalma nem csak a csontok megerősítésében játszik szerepet, de segít a csontvelő vérellátásaban is. Segít megelőzni a csontritkulást és bizonyítottan jó hatással van a koleszterin szintre, és a magas vérnyomást is csökkenti.

14520609094154_42085044070911_db

Elkészítési mód : 5 főtt tojás héját törd apró porrá. Adj hozzá 3 liter vizet, és tedd egy hétre a hűtőben. Ez idő alatt feloldódik a héj, így könnyedén fogyaszthatóvá válik. Egy kevés citrom levével ízesítve minden nap fogyassz belőle 2 pohárral.

Ez a keverék nem csak a csontjainkra lesz jó hatással, hanem az emésztésre is.

Hozzászólások: