Két természetes gyógymód a körömgomba ellen

A körömgomba manapság népbetegségnek számít, rengetegen küzdenek vele, de sokan vannak, akik, bár tudják, hogy őket is érinti a betegség, mégis titkolják, nem beszélnek róla. Pedig, ha nem foglalkozunk vele, idővel csak súlyosbodik a helyzet.

Patikában rengeteg gombásodás elleni szer kapható, de mi magunk is próbálkozhatunk otthoni, természetes gyógymódokkal.

 14520610283355_46739027581950_db

Ártani semmiképp nem ártanak, és a tapasztalatok azt mutatják, hogy sok esetben eltűntek a körömgomba kellemetlen tünetei.

Fokhagymás ecetes kenegető

1—2 gerezd fokhagymát pucoljunk meg, és tőrjük apróra, majd áztassuk 20 %-os ecetbe őket. A keletkezett szert kenjük fel a megtisztított problémás körömrészre, és hagyjuk rajta állni. A köröm tövéhez és alá szükség esetén ecseteljük be egy fültisztító pálcikával. Mivel a kencének nem a legkellemesebb az szaga, jó, ha olyankor alkalmazzuk, amikor nem kell közvetlenül kimenjünk a lakásból. Naponta legalább kétszer ismételjük meg, türelemmel, mert valószínűleg nem egyből fog hatni.

Arra is figyeljünk, hogy főleg a kúra ideje alatt kevesebb finomított cukrot fogyasszunk, mert az kiváló táptalaja lehet a gombáknak.

Szódabikarbóna, a csodaszer

Mint tudjuk a szódabikarbóna ezer dologra jó: nagyanyáink állandóan szolgálatos gyógyszere. Készítsünk oldatot víz és szódabikarbóna keverékéből, vagy vizezzük be a köröm felületét, szórjunk rá szódabikarbónát és húzzunk rá egy zoknit. Így egész nap ki tudja fejteni hatását. Ha pedig esti kényeztetésre vágyunk, készítsünk szódabikarbónás lábfürdőt, egyaránt jó a körömgomba ellen, és a méreganyagot, fáradtságot is kimossa belőlünk.

Hozzászólások: