KÉK A SZEMED? AKKOR EZT A HÍRT EL KELL OLVASNOD, DÖBBENETES!

Ebben a hírben a tudomány csodálatos dolgot üzen . Professzor Hans Eiberg, a University of Copenhagen tudósa hihetetlen felfedezést tett. 

A kék szem nagyon különleges. Míg a legtöbb baba kék szemmel születik, a szemük színe megváltozik az élet során.

Az emberiség 90% -a barnaszemű. Amíg 7000 évvel ezelőtt még 100% az volt. Ezután az első kék szemű ember megszületett Spanyolországban – a szeme színe génmutáció miatt lett kék. Ez a mutáció a oC ± 2 gén hibájából következett be. A tömeges migráció miatt a génállomány hatalmas bővítése következett be, a gén végül elterjedt több ezer éven ez az emberek közt Európa-szerte. Minden személy, aki a világba jön kék szemmel ma, gyakorlatilag közvetlen leszármazottja az első kék szemű embernek! Ez azt jelenti, hogy az összes kék szemű emberek nagyon távoli rokonok. Ez hihetetlenül hangzik, de tanulmányok bizonyították a tényt.

Ma a legtöbb kék szemű emberek szőke és fehér bőrű, és Észak-Európában lakik. De még mindig vannak emberek, akik sötétebb bőrrel, kék szemmel születnek. 

Minden emberi szem kék alapvetően. Csak a színező anyag, a melanin, amely felelős a szem, a haj és a bőr színéért, barna színűvé teszi. Minél kevesebb melanin található a szivárványhártyán, annál világosabbak lesznek a szemek. 

Hihetetlen, nem? Bár a száma, barna szemű száma emberek messze meghaladta a kék szemet, ez az üzenet mégis lenyűgöző. Ha kék a szeme, akkor ön a leszármazottja annak a spanyolnak, aki több mint 7000 évvel ezelőtt élt!

Hozzászólások: