Alig törődünk a szüleinkkel, de egy napon rájövünk, hogy az idő telik és ők nem lesznek fiatalabbak!

A szülők gyerekeik iránt érzett szeretete a legerősebb és a legigazabb, semmi nincs ehhez hasonló, még a halál sem szünteti meg ezt a szeretetet.

Sajnos néha későn értünk meg egyes dolgokat, sok esetben megbántjuk, megsértjük a szüleinket, évek múltán jövünk rá arra, hogy milyen igazságtalanok voltunk velük.

Ma elhoztunk nektek néhány olyan gondolatot, amely mindenkit meggyőz arról, hogy a szülői szeretet felbecsülhetetlen érték.

1. Ne sértsük meg a szüleinket, mert ők túl közel állnak hozzánk, a távolság köztünk és a szülők között annyira kicsi, hogy szinte lehetetlenség nem megsebezni őket.
2. A család az apa királysága, az anya univerzuma és a gyerekek paradicsoma.
3. Amikor a gyerekek különköltöznek a szülőktől és saját pénzükből élnek, akkor értik meg, hogy nem ők a legokosabbak és a szüleik nem a legbutábbak.
4. Amikor felnőtté válunk, akkor kezdjük értékelni igazán a szüleinktől kapott tanácsokat.
5. Szeressük a szüleinket, mert ők nem hagynak el bennünket, a nehéz helyzetekben sem.
6. Mindenkinek van két szárnya: az anya és az apa, ameddig a szüleink élnek, addig mi repülünk, de egy szárnnyal repülni nagyon nehéz… szárnyak nélkül pedig meg kell tanulni járni. Segítsen az Isten mindenkit, hogy minél tovább tudjon repülni, mind a két szárnyával, vigyázzunk a szüleinkre.
7. Ne neveljük a gyerekeinket, mert úgyis ránk fognak hasonlítani, jobban tesszük, ha először magunkat neveljük.

Hozzászólások: