Kapcsolatprosti, boldog vagy?

Egy tartós párkapcsolatban is lehetsz prostituált. Prostituálhatod magad ékszerekért, szőrméért, designer táskáért, vagy karibi nyaralásért. De teheted ugyanezt a mindennapi megélhetésért, mert már fogalmad sincs, hogyan kell kijönni havi százötvenezerből, hogyan kell vonaljegyet váltani, és arról sem tájékoztatott senki, hogy a legtöbb egykori sárga csekk színe jelenleg fehér

Kapcsolatprosti-boldog-vagy_31eb88f53410c999e884c961f55612a9

Ha kapcsolatprosti vagy, akkor ki nem mondott és soha írásba nem foglalt megállapodás jött létre közted és kenyéradó gazdád között, aki egyetlen pillantással, vagy egy jól irányzott és célba találó mondatával képes figyelmeztetni, ne felejtsd el, hogy honnan jöttél. Boldog vagy? A kapcsolatprostik általában úgy válaszolnak: megvan mindenem, nem panaszkodom, ő rendes velem. Az egyszerű eldöntendő kérdésre azonban nem adnak egyértelmű választ, pedig igazán nem bonyolult. A cukorpapák mind kompenzálnak, vagy életkorból, vagy testi fogyatékosságból fakadó önbizalomhiányt palástolnak. Kevés az a nő, aki képes nemet mondani a biztonságra, ezért önként, szemrevaló dekorációk lesznek celebek, fizikailag és mentálisan hendikepes iparmágnások, és minimum harminc évvel idősebb üzletemberek mellett.

Bizony, a biztonság, a sérthetetlenség és sebezhetetlenség nagy úr, innentől védett zónában vagy, a múlt arcait és helyszíneit mind elfelejtheted. Csak le kell húzni a kártyát a terminálon és máris építheted magad köré a védelmi vonalat ruhából, cipőből és ékszerből, ingóságból és ingatlanból, ettől tolul az endorfin, dolgozik a boldogsághormon.  De a boldogság és elégedettség állandó állapota akkor is ott van rajtad, amikor leszáll az este, és reménytelenül magányos vagy? Amikor megfogalmazódik benned, hogy valójában már régen nem vágysz az ölelésére, az illata is már csak szag, és valójában vissza sem tudod idézni, hogy kerültél a kristálypalotába, olyan gyorsan történt mindez. Majd kibillensz ebből a réveteg állapotból, és újra felszínre tör a biztonság és kapcsolatprosti éned, rémülten ismételgeted önmagadnak, csak oda, vissza ne, az omladozó, penész szagú falak közé, ahol hangosan zokog a szegénység és a kiszolgáltatottság, csak oda ne kelljen visszamenni. Mert egy kapcsolatprosti sosem lelkizik, nem néz vissza, elfogadja, amit kap és természetben fizet. Valójában azonban még az álmai, a szabadsága, az önbecsülése és önmagába vetett hite módszeres feladásával is fizet. Valamint lecsökkent agykapacitással is fizet, és azzal, hogy ha ki lenne dobva a kőkerítésen kívülre, gyakorlatilag újra kellene tanulnia járni. A férfi újratervezi őt, egy teljesen új egyéniséggé formálja. Mint a szobrász, aprólékosan vesz el belőle és ad hozzá, így lesz kész, így lesz a szemében tökéletes. My fair lady, mondhatná, ahányszor csak végignéz a művén elégedetten.

Tökéletes Higgins professzorrá vált ő, te pedig az ő virágáruslánya vagy. Csak nem beszélni tanít, hanem önmagadat végleg elveszíteni. A kristálypalota falain túl szép a világ. Tárcádban hitelkártyák, a márványasztalon slusszkulcs. Bármikor elmehetsz, a kalitka ajtaja nyitva. Mégis ott gubbasztasz a sarokban fénytelen, élettelen tollakkal. Már nem akarsz visszamenni virágáruslánynak, úgy érzed, egyáltalán semmire nem lennél képes egyedül. Fogalmad sincs a hétköznapi dolgokról, vattaszerű burkod jótékonyan megvéd, ne sérülj, ne karcolódj, szépséges, arcmimika nélküli szobor vagy. Ha dobozban szállítanának, ez lenne ráírva, handle with care. Óvatosan kezeld. Mikor tér vissza ereidbe a keringés? Néha megpróbálsz élni, és azokkal az emberekkel találkozol, akik barátaid voltak a múltban, ám ő éjfél után érted küldi a sofőrt, mert ideje hazamenned. Már nincs kedved ölelni a ráncos testet, fiatal, lüktető, életteli testre vágysz, olyanra, amilyen a tiéd volt valaha. A tested még friss, ránctalan, de az évek lassan szürke, hamuszínű burkot vonnak az arcodra. Hozzáöregedtél.

Igen, a kapcsolatprosti ne lelkizzen, mert abból csak baj származik. Egy egészséges önértékelésű és lelki intelligenciával is rendelkező férfi tartósan sosem fanyalodik kapcsolatprostira. Mert lehet szemet hunyni és igazságot kendőzni, a látszat nem tartható fent a végtelenségig, egy idő után talán igényük támad a kölcsönös szerelmen és megbecsülésen alapuló kapcsolat variációra. Leélhet a nő egy egész életet kapcsolatprostituáltként? A válasz igen. Csak jó vastag bőr kell hozzá az arcon, önsajnálat, nulla lelkizés, és maximum önállóságra való képtelenség. A kapcsolatprostitúcióból kilépni azonban sosem késő, bár hosszú és fáradságos munka felépíteni a nőt, aki valaha lehettél volna.

Hozzászólások:

2 thoughts on “Kapcsolatprosti, boldog vagy?”

Comments are closed.