Jusson eszedbe ez a 7 dolog, amikor úgy gondolod, hogy nem vagy elég jó!

Bizonyára veled is előfordult vagy talán gyakran megesik, hogy azon rágódsz, hogy téged nem lehet szeretni és semmire sem vagy jó. Olyankor haragszol magadra és az egész világra és vigasztalhatatlannak érzed magadat. Pont az ilyen alkalmakra tartogatunk 7 dolgot, ami jusson eszedbe akkor, amikor azt érzed nem vagy elég jó és mindjárt jobb is lesz tőle!

P1250404-300x225

1. Az élet nem lehet mindig tökéletes

Az élet nem arról szól, hogy folyamatosan arra keljen törekedni benne, hogy minden tökéletes legyen. Inkább arról, hogy boldog legyél, jól érezed magadat bőrödben és a környezetedben. Csak légy önmagad és törekedj arra, hogy jobb legyél, de nem kell közben megizzadni.

2. Mindig változtathatsz

Állj fel egy ilyen sötét pillanatodban és mond azt: ?Ez a történet érhet így véget a számomra.? Bár nem lehet teljes mértékig kifürkészni a jövőt, de tudhatod, hogy mely változás vezethet olyan eredményre, mint amit el szeretnél érni. Ehhez pedig csak annyi kell, hogy te bátran megléped őket.

3. Gondolkodj pozitívan

Egyszerű, és semmi sem szabhat neki gátat. Ha azt szeretnéd, hogy megforduljon a rossz helyzeted, akkor gondolkodj pozitívabban magadról, és az életedről. Engedd, hogy érzelmileg felfrissülj és kezeld a gondjaidat pragmatikusan.

4. Mindannyian hibázunk, de attól még jó vagy

Komolyan. Mindenki hibázik, de attól még, lehet valaki remek ember. Nem leszel attól kevesebb, gyengébb, rosszabb csak mert néha hibázol vagy nem úgy alakulnak a dolgaid, ahogy szeretnéd. Jó vagy.

5. Légy jó magadhoz

Semmi sem fog javulni attól még, ha túl kemény magadhoz. Inkább kényeztesd magadat! Ha valami sikerül, ünnepeld meg! Ha nem, akkor csak felejtsd el, és gondolj arra, hogy úgyis több sikered lesz, semmint kudarcod az életben.

6. Minden probléma megoldható

Ne állj le a kereséssel! Meg fogod találni a megoldást a gondodra, ne add fel!

7. Ne versenyezz másokkal

Mindannyian mások vagyunk és másban is vagyunk sikeresek. Mindenki egyedi, szóval ne engedd, hogy olyan dolgok befolyásoljanak téged ki hol tart és kinek mije van.

Hozzászólások: