Jön az igazi vénasszonyok nyara

Ma még itt-ott lehet egy kis eső, de hétvégétől kapunk egy kis kárpótlást az elémaradt nyárért.

autumn_road2-600x400

Pénteken is marad az őszies, felhős idő. Szórványosan kialakulnak még záporok, kisebb eső, és a szél is sokfelé megélénkül majd. Délutántól azonban egyre többfelé szakadozik fel a felhőzet. A kora reggeli 5-10 fok után délután 15 és 20°C közötti csúcshőmérsékletre számíthatunk ? olvasható az Időképelőrejelzésében.

Szombaton nyugaton masszívabb lesz a felhőzet, kisebb esők még mindig előfordulhatnak. Keleten pedig ködfoltok okozhatnak kisebb-nagyobb nehézségeket. Keleten a szél ismét feltámadhat, a hőmérséklet azonban kifejezetten kellemesen alakul. Hajnalban 7-12, kora délután 17-22 fokra számíthatunk.

Vasárnap a hajnali köd feloszlása után megint a napsütésé lesz a főszerep. Tartósan csak kisebb körzetekben maradhatnak meg a felhők. Az esernyőket bátran otthon hagyhatja mindenki. Gyenge légmozgás mellett napközben 17-22 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Szeptember utolsó napjaiban is marad a kellemesen napos, enyhe idő. Sőt, jelenleg úgy néz ki, hogy drasztikus változásra legalább tíz napig nem kell számítanunk.

Hozzászólások: