Jó hír nyugdíjasoknak – erre nem számítottak!

Hó hír nyugdíjasoknak – erre nem számítottak! A nyugdíjasoknak kellemes meglepetést tartogat a holnapi nap. Rendszerint mindem hónap 12-én utalják a…

14576299931987_14810171982971_db

Hó hír nyugdíjasoknak – erre nem számítottak!
A nyugdíjasoknak kellemes meglepetést tartogat a holnapi nap. Rendszerint mindem hónap 12-én utalják a nyugdíjakat, de most szombatra esik 12-e, ezért már holnap, március 11-én a számlákra érkeznek a nyugdíjak. Azok kapják meg hamarabb, akiknek átutalással folyósítják számlájukra a nyugdíjat, mert a postai kézbesítés miatt később jutnak pénzükhöz azok, akik  postáról kapják.
Szintén jó hír, hogy a nyugdíjak 1,6 százalékkal emelkedtek, így az átlagos öregségi nyugdíj összege is 109.561 forintra nőtt.
Felméréseket végeztek arról, hogy milyen arányban igénylik a nyugdíjasok az átutalást vagy a kézbesítést és kiderült, hogy jóval többen kérik a folyósítást számlájukra, összesen 1 415 126 nyugdíjas él ezzel a lehetőséggel, míg a  postai kézbesítést  1 275 885 személy választotta. Szintén felmérések bizonyították, hogy  a  45-60 év közöttiek háromnegyede, a 30 év alattiak 58%-a szeret bankkártyával fizetni.  Egyre több 60 év feletti használja a kártyás fizetést főleg nagyobb bevásárlások esetén, míg a kisebb vásárlásoknál szívesebben fizetnek készpénzzel.
Akik szeretnék számlára kérni a nyugdíjukat, azoknak a kérelmet egy B04 nyomtatványon kell kérelmezniük, ez letölthető az ONYF honlapjáról és a Nyugdíjfolyósító Intézethez kell beküldeni. Azt is fontos megjegyezni, hogy ha lakcímváltozás történik rögtön jelezni kel a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság felé, azért, hogy a levélküldemények jó címre menjenek. A nyugdíjat az igénylő saját bankszámlájára vagy társszámlára kérheti, nem lehet családtag, rokon, ismerős bankszámlájára igényelni.
Hozzászólások:

2 thoughts on “Jó hír nyugdíjasoknak – erre nem számítottak!”

Comments are closed.