Havi 2000 Eurót követelnek a migránsok,éhség sztrájkba kezdtek!

Nem a saját útlevelüket kérik vissza, hanem az osztrákoktól követelnek rendes útlevelet. ?Sie fordern 2.000 Euro netto pro Monat Taschengeld und statt der Fremdenkarten, die ihnen als Asylwerber ausgehändigt werden, einen richtigen Reisepass.?
A karintiai St. Kanzian am Klopeinersee-ben húsz menedékkérő éhségsztrájkolni kezdett, hogy az ideiglenes tartózkodási engedély helyett visszakapják rendes útlevelüket, mellé pedig havi nettó 2000 eurós zsebpénzt.
Az Unzensuriert.at számolt be arról, hogy a karintiai St. Kanzian am Klopeinersee a migráns krízis egyik újabb ausztriai állomásává vált. Az itt elszállásolt ötven menedékkérőből húsz ugyanis éhségsztrájkba kezdett szerdán ? a hírportál szerint egy sajtótájékoztatóval is nyomatékosítani akarták mondanivalójukat, erre azonban végül nem került sor.Követeléseiket kézzel írott papírlapokon adták a rendőrség tudtára: az útleveleik visszaszolgáltatását kérik (az osztrák törvények szerint a menedékkérőknek csak ideiglenes tartózkodási engedélyük lehet), valamint hogy havonta nettó 2000 euró költőpénzt kapjanak.

sztrajk-650x250

 

Hozzászólások:

7 thoughts on “Havi 2000 Eurót követelnek a migránsok,éhség sztrájkba kezdtek!”

Comments are closed.