Ha minden reggel megiszol üres gyomorra egy pohár meleg vizet, ez történik a szervezeteddel

Mindannyiunknak vannak reggeli szokásaink, amivel elkezdjük a napot, amit mindjárt azután teszünk, hogy kibújunk az ágyból. Van, aki egy csésze teát iszik, mások egy kávét, néhányan először reggeliznek, de sokan mások csak elviharzanak otthonról, és nem csinálnak semmit.

Bármi is legyen a reggeli rituálénk, van egy olyan módszer, amit mndenkinek tennie kellene, ahhoz, hogy jól induljon a  napja. A legjobb az, ha minden reggel először megiszol egy pohár forró vizet, legalábbis az ayurveda orvoslás tanácsadója szerint, és azt is elmondják, hogy miért fontos ez.

Egy pohár meleg víz az üres gyomorban meggyorsítja az emésztést, javítja az anyagcserét és segít a szervezetnek a méreganyagok kiürítésében. Íme még néhány fontos előnye a reggeli melegvíz fogyasztásának, melyeket, ha elolvasol, meg fog győzni, hogy te is elkezdd.

1. Tisztítja a szervezetet

Egy pohár meleg vízzel minden nap reggel segít a testednek megszüntetni az egészségtelen életmód miatt felgyűlt káros toxinokat. A víz elősegíti az étel bomlását a gyomorban, és javítja az emésztőrendszer működését. Ahelyett, hogy megiszol egy pohár hideg vizet, egy pohár meleg vizet igyál, csodákat tehet az emésztéseddel.

2. Javítja az anyagcserét

Egy pohár meleg víz reggel  gyorsítja az anyagcserét és segíti a szervezet működését. Segít megszüntetni a gyomorhurutot, amelyet általában a lassú anyagcsere és a nem megfelelő emésztés okoz!

3. Enyhíti a fájdalmat

Sokan megkönnyebbülnek a meleg víztől, ha fáj valamilyük, különösen a menstruációs görcsök esetében. A vízből származó hő ellazítja a gyomorizmokat és megkönnyíti a fájdalmat. De más típusú görcsök esetében is előnyös lehet, nem csak menstruációnál, mert javítja a kapilláris keringést és ellazítja az izmokat.

4. Segíti a fogyást

A meleg víz kiváló testsúlycsökkentő lehet, egészséges táplálkozással és könnyű edzéssel kombinálva. A meleg víz növeli a testhőmérsékletet, felgyorsítja az anyagcserét és segít gyorsabban égetni a kalóriákat. Jó hatással van a vesére és az összes ürítő szervre.

5. Javítja a keringést

Korábban említettük, hogy a meleg víz az üres gyomorban segíthet a méreganyagok kiürítésében és a felhalmozott hulladék eltávolításában. Ez viszont felgyorsítja a vérkeringést és elősegíti az általános egészségét.

 

6. Lassítja az öregedést

Mindannyian örökké fiatalok és szépek szeretnénk maradni, és igyekszünk mindent megtenni a fiatalság megőrzéséért  és az öregedés lassításáért. A víz segíthet megelőzni a korai öregedést. Amikor testünk teli van toxinokkal, ez hatással van a mi általános megjelenésünkre is. Azonban, ha minden nap egy pohár meleg vizet iszunk, testünk gyorsabban tisztul, ami lelassítja az öregedési folyamatot és javítja a bőr rugalmasságát.

Hozzászólások: