12 ok, amiért elválnak egymástól az emberek

Ha azt a kérdést teszed fel frissen elvált ismerőseidnek, hogy miért romlott meg a kapcsolat, akkor többnyire udvarias, becsomagolt válaszokat kapsz. ?Egyszerűen eltávolodtunk egymástól?, ?Más dolgokat akartunk az életben?, ?Nem tudtam többé vele élni?.

1. A nő el sem tudta képzelni a gyermekvállalást a férjével

?Rájöttem, hogy ha egy szép napon gyermekeink lennének, nem bíznám rá őket. Aztán arra is rájöttem, hogy ha így érzek vele kapcsolatban, akkor magamat miért kellene rábíznom??

2. Nárcisztikus személyiségű nőt vett el

?Elváltunk, mert tudta, hogy kiismertem. Többé nem tudott manipulálni és ellenőrizni. Amint rájöttem a nárcizmus lényegére, vége lett a dolognak.?

3. Eltávolodtak egymástól

?Nyolc éven át voltunk házasok. Azt hiszem, mindketten tudtuk, hogy nem örökre szól. Gyengéden szerettem őt, és ő is szeretett engem. Azonban mindig volt valami, amit nem tudtunk egymással megosztani. Végül eltávolodtunk egymástól, és a szakadékot, ami támadt köztünk, nem lehet áthidalni. Nem bántam meg a házasságot. Van két gyönyörű lányunk ? egyikük a fogadott lányom, aki egy másik férfitól van. Jó barátok maradtunk, és naponta beszélünk egymással. Vannak vitáink, de a legtöbbször nagyszerűen kijövünk egymással, mint volt házastársak, és ez az embereket mindig lenyűgözi. Az ünnepeket a családjával szoktam tölteni, bár ő már egy másik kapcsolatban van. Vele is nagyszerűen kijövök.?

Bride and groom figurines standing on two separated slices of wedding cake

4. A felesége megcsalta

?Kiderült, hogy költséges eljárások nélkül nem lehet gyerekem. Nem tudta kezelni a helyzetet, a dolgok irányítását a saját kezébe vette, és terhes lett valaki mástól. Én hajlandó lettem volna megbocsátani a viselkedését ? addig a pontig. Később vissza akart jönni hozzám, de már felégetett minden hidat maga mögött??

5. Túl fiatalon ment férjhez

?Túl fiatal voltam (23 évesen mentem egy 30 éveshez), és egyszerűen nem tudtam, hogy működik a dolog. Mi más emberek lettünk ahhoz képest, mint amilyenek az első találkozásunk idején voltunk. Viszonylag békésen váltunk el. Az egyik fő problémánk az volt, hogy soha terveztük komolyan a jövőnket ? részleteiben, és nem csak úgy, hogy ?Ó, de szép is lesz, ha majd öregek leszünk?? Azt hiszem, mindkettőnket túlságosan megterhelt az, hogy a másik számára mi a fontos. Én például kifejezetten városlakó vagyok, ő pedig azt akarta, hogy költözzünk vidékre. Egyikünk sem volt ?rossz? egyszerűen csak nem illettünk egymáshoz.?

6. A férj a feleségén élősködött

?10 évig voltunk együtt, hat évig házasként. A férjemnek soha nem volt túl sokáig munkája. Először elhittem a kifogásokat ? soha nem az ő hibája volt -, és megpróbáltam támogató lenni. De ez túl sokáig folyt. Belefáradtam abba, hogy soha nem vállalt felelősséget a késésért vagy a lustaságáért. A házasságunk utolsó két évében két munkahelyen dolgoztam (az egyik főállású, a másik részmunkaidős volt), és ő egy évig munkanélküli volt. Segített a ház körül? Nem. Én éjjel 11-re értem haza, miután reggel hétkor mentem el otthonról, ő pedig vacsorát követelt. Soha nem mosott és soha nem takarított. Egész videojátékozott és merítette a bankszámlánkat. A végén megjött az eszem, és otthagytam.?

7. Nem jó ok miatt házasodtak össze

,,Azért váltunk el, mert egyáltalán nem is kellett volna összeházasodnunk. De mi is ezt az álmot akartuk valóra váltani. Elképesztő, a generációnk hány tagjával történik ez meg. Szerencsére mi magunk rájöttünk erre, még mielőtt gyerekeket is belekevertünk volna.?

8. A férj nem bízott a feleségében

?Az egyik bizalom hiánya volt (a részemről). Túl sok hazugságon kaptam rajta, és végül állandón azon agyaltam, amit mondott vagy mit nem mond meg. Túl sokat képzeltem a mögé, amit csinált, mert soha nem hittem el, amit mondott, nem bíztam benne. Elege lett belőle, és elhagyott.?

9. A feleség nem bírta tovább a kritikát

?Már nem ugyanazokat a dolgokat akartuk az élettől, és én meguntam a folytonos bírálatot. Úgy gondolom, hogy a házasság kötelezettségeivel nem jár együtt az, hogy rosszul érezzem magam.?

10. A gyerekek érdekében ment el

?Fiatalon nősültem, anyám akkor halt meg. Úgy éreztem, szükségem van valakire. Az ezt követő tíz év gyakorlatilag érdekházasság volt. Jöttek a gyerekek, és muszáj volt egymással szorosabb kapcsolatban lenni, de ezt már nem bírtam elviselni. Amikor az ikrek 3 évesek lettek, kiléptem a kapcsolatból, mert úgy éreztem, ahogy idősebbek lesznek, érzelmileg erősebben hatna rájuk a dolog, és képtelen lennék elhagyni őket. Nagyon örülök, hogy én megtettem. Bár a pénzügyi része a gyerektartás miatt nehéz, úgy érzem, ez volt a legjobb nekem és a gyerekeknek. Emlékszem, arra gondoltam, csak egy életem van, és amit nem teszek meg, azt nem pótolhatom.?

11. A férj felnőtt, a felesége nem

?Nem vagyunk azonos érzelmi szinten. Azt reméltem, a feleségem fel fog nőni. Nem így történt. Ugyanaz maradt, akit feleségül vettem. Képzeld csak el. Egy év párterápia, hat hónap személyre szabott terápia, 15 év és három gyerek után elváltunk. ?

12. A házasság érzelemmentes volt

?Kényelmes és kellemes házasság volt 11 évig. Nem vagyok benne biztos, hogy valaha is szenvedélyesen szerettük egymást, de a végére sokkal többet jelentettünk egymásnak, mint jó partnerek, akik hetente egyszer karbantartási céllal szexelnek. A feleségemnek viszonya lett egy munkatársával, én meg rájöttem, hogy nem vagyok igazán sem szerelmes, sem boldog.?

Hozzászólások: