Fedezd fel magadban a zsenit! tanulj kreativitást!

A kreativitás tanulható. Mégpedig olyan egyszerű módszerekkel, mint a zenehallgatás, vagy a kötés.

Sokan azt hiszik, hogy a zsenialitás valami misztikus adomány, ami jár valakinek, vagy nem. Pedig ez nem így van! A kreativitás ? amikor valaki nyitott az újdonságra, és intellektuálisan érdeklődő ? mindenki számára elérhető. Csak gyakorolni kell.

Az alábbi tesztből kiderül, mi a számodra legmegfelelőbb módszer a zsenialitásod kibontakoztatásához!

6493_Fotolia_12608496_XS_490

Ha te

  • szívesen foglalkozol egyszerre többfélével
  • legkönnyebben tapasztalat alapján tanulsz

Így fejleszd a zsenit magadban: Akkor jönnek a legjobb ötleteid, ha valami kétkezi munkát végzel, legyen az kötés vagy akár fazekasság. Meg kell tanulnod pihenni. Koncentrálj mondjuk fél órát arra a sok mindenre teljes erővel, amire szeretnél, majd szusszanj egyet. Így feltöltheted magad energiával, és ilyenkor születnek majd a legjobb ötleteid!

Ha te

  • akkor tanulsz a legjobban, ha valaki előre megmutatja neked
  • a természet és a színek inspirálnak a leginkább

Így fejleszd a zsenit magadban: Nyitott szemmel jársz a világban, és minden információt elraktározol. Ráadásul a legapróbb szépséget is észreveszed magad körül, ezért folyamatosan érnek olyan ingerek, amelyek inspirálnak. Ha éppen semmi nem jut eszedbe, akkor firkálgass! Ez nem csak segít ellazulni, hanem a vizuális érzékelést is stimulálja, tehát megújult erővel foghatsz neki az alkotásnak.

Ha te

  • hallás alapján tanulsz a leggyorsabban
  • akkor érzed a legtermékenyebbnek magad, ha közben zenét hallgatsz

Így fejleszd a zsenit magadban: Bármilyen nehéz leckét képes vagy hallás alapján megjegyezni, ha pedig zenét hallgatsz akkor érzed igazán energetikusnak magad, tehát egyszerű megoldás, hogy ha valami nehéz feladat előtt állsz, egyszerűen ?tedd fel a kedvenc lemezed?. Ugyanakkor, ha folyamatosan ugyanazokat a dallamokat hallgatod, könnyen ellustulhat az agyad. Nyiss új előadók és stílusok felé, és használd a lejátszód ?keverés? funkcióját, így nem szokod meg a dalok sorrendjét sem.

Ha te

  • legszívesebb haditervet készítesz és lépésről lépésre haladsz egy probléma megoldásakor
  • türelmesen, és higgadtan közelítesz az új kihívások felé

Így fejleszd a zsenit magadban: Előszeretettel fókuszálsz a részletekre és kínosan ügyelsz arra, hogy ne bízz semmit a véletlenre. Egy kis keresztrejtvényfejtés segíthet ellazulni, de csak akkor ha nem a megszokott módon végzed! Alkoss történetet az első három szóból, amit kitaláltál, majd térj vissza a rejtvényhez! Folytasd amíg be nem fejezted, vagy amíg kedved tartja. Ezzel a módszerrel könnyebben rászoktathatod az agyad arra, hogy gyorsabban ugráljon a racionális gondolatok és a kreatívak között.

Hozzászólások: