Fáradt vagy, de nem tudsz aludni? Van egy hatékony módszer, amely segít gyorsan elaludni!

Fáradt vagy, de nem tudsz aludni? Vess véget az álmatlanságnak egyszer, s mindenkorra Robert Chen módszerével!

Ismerős ez a mondat? Nagyon kellene már aludnom, holnap reggel korán fel kell kelnem. Nem hiszem el, hogy már 02:21 és még semmit nem aludtam. Ez azt jelenti, hogy csak 3,6 órát fogok aludni. Több pihenésre lenne szükségem, holnap nagyon fáradt leszek.

Insomnia

Miért nem tudok aludni? Fáradt vagyok. Megtettem mindent, azért, hogy aludni tudjak. Nem fogyasztottam koffeint, nem ettem semmit az utóbbi 3 órában, a fényeket lekapcsoltam, csend van? ohhh, már 03:11. Hogy fogok holnap ébren maradni? Általában olyankor szoktam lefeküdni, amikor már nem tudom nyitva tartani a szemem, de amikor fontos lenne, hogy korán reggel felébredjek a következő napon és emiatt korán le szeretnék feküdni, nehezen tudok elaludni.

Ez nagyon frusztráló. Minél többet akarok aludni, annál inkább éberebb vagyok. Megpróbálok felkelni, bekapcsolom a számítógépet, valamilyen elfoglaltságot keresek. Tudom, hogy ez nem jó, mert serkentem vele az elmémet, de időpocsékolásnak tűnik, hogy ébren csak feküdjek az ágyban.

Szerencsére találtunk egy technikát, amely jól működik, és segít a gyors elalvásban. Ez a módszer nagyon könnyű és hatékony, nem kell beszedni semmilyen káros gyógyszert. Ha nincsenek ilyen problémáid, könnyedén el tudsz aludni, akkor ne is olvasd tovább! A többiek viszont, akiknek elalvási problémával küzdenek, tehetnek valamit azért, hogy gyorsabban elaludjanak:

1. Feküdj le az ágyban a hátadra, a karjaidat engedd lazán a tested mellé

2. Vegyél mély levegőt, végezzél be és kilégzést. Arra figyelj, hogy a hasad le és fel mozogjon a levegővételkor.

3. Ha még mindig tudatában vagy annak, hogy lélegzel, figyelj arra, hogy kilégzéskor pihentesd, lazítsd el minden testrészed. Kezdjed a testrészed tetején és tudatosan próbáld ellazítani magad fentről kezdve lefele egészen a lábujjakig. (fej, szem, orr, száj, vállak, mellkas, gyomor, comb, térd, lábak, lábujjak).

Ez a módszer általában működik. Ez egy relaxációs gyakorlat, amely segít abban, hogy ellazulj és gyorsabban elaludj. A következő alkalommal, amikor nem tudsz elaludni, próbáld ki ezt a módszert! Annyira hatékony, hogy majdnem elaludtam, miközben megírtam a cikket :). Nem viccelek.

Hozzászólások: